Ani pražská zoo se nevyhne zdražování

zdražování v zoo

Zdražování energií i jiných služeb má ddopad nejen na domácnosti, ale i na provoz zoologických zahrad. Pražská zoo není výjimkou, a proto u ní došlo ke zvýšení ceny vstupného. Kde se ceny aktuálně pohybují?

Kupte vstupenky online a ušetříte

Pražská zoo v Tróji musel bohužel také zareagovat na rapidní zvyšování cen za energie, ale i krmivo a samozřejmě platy svých zaměstnanců. Aby bylo i nadále o zvířata dobře postaráno, přistoupila ke zdražení vstupenek. Nově tedy dospělí platí za vstup místo původních 250 korun 300, v případě koupě na místě 330 korun. Rodiče s maximálně čtyřmi dětmi zaplatí za elektronickou vstupenku 850 korun a na místě  1000.

Stejně jako ve světě tedy ušetří ti, kteří si opatří vstupenku předem online.

Pražská zoo je známá svou unikátní rozlohou a množstvím pavilonů. Pyšní se také velkým množstvím druhů, konkrétně 685, a není tedy divu, že ke zdražování přistoupila.

První mládě luskouna

Velkou raritou je poté chov luskounů, které v Praze najdete. Zoo se navíc těší z nového luskouního přírůstku, malé Šišky, která 25. března zažila svůj křest. Jedná se o první mládě luskouna v Evropě, a proto je na samičku zoo pochopitelně pyšná. Ačkoliv už mládě dostatečně přibralo a boj se může zdát vyhraný, ředitel pražské zoo upozorňuje, že stále čekáme, až samička překoná období přechodu na pevnou stravu. To by ještě mohlo být rizikovým pro její přežití.

Přečtěte si také: David Černý otevírá vlastní muzeum.

Krátce po porodu chovatelé mládě dokrmovali, neboť měla jeho matka málo mateřského mléka. Malá samička Šiška stravu ochotně přijala a postupně přibírala na váze tak, jak měla.

Mládě je o to důležitější, když se podíváme na celý kontext života luskounů. Jejich populace totiž rapidně mizí z důvodu pytláků a pašeráků, kteří je loví a zabíjí kvůli tradiční čínské medicíně.