Značko Adidas, vítej ve franšízovém světě!

Značko Adidas, vítej ve franšízovém světě!
Značko Adidas, vítej ve franšízovém světě!

Dnes se dá podnikat naprosto v jakémkoliv oboru. Většinou si lidé volí takový obor, který je nejvíce zajímá. Pokud nechcete podnikat tak, že byste museli založit novou značku a od začátku s ní začít podnikat, tak stačí jenom začít podnikat pomocí franchisingu. Jedná se o podepsání licenčních smluv, díky kterým budete moct podnikat pod značkou, kterou už mají lidé do paměti vyrytou. Například takovou značkou je i značka Adidas, tedy je v tomto světě zatím nováčkem.

V současné době pomocí franchisingu podniká skutečně mnoho společností, i těch českých – nikoliv jen ty zahraniční. Je to skutečně skvělý způsob, jak se mohou společnosti rozšířit, aniž by se majitelé firem jakkoliv snažili, protože nové pobočky jsou řízeny právě vámi, franšízanty. Po tomto rychlém rozšíření začala toužit i německá značka Adidas, kterou známe díky značkovému sportovnímu oblečení a obuvi, které je dnes skutečně stále oblíbenější.

Nyní se značka Adidas rozhodla zamířit na digitální trh s tím, že chce mít nové franšízové pobočky a chce mít nad nimi globální kontrolu.

O kolik poboček se jedná?

Byla představena nyní velice zajímavá aplikace, která dokáže určit, jaké jsou zájmy zákazníka. Aplikace si totiž zaznamená věk, pohlaví, velikost i jejich oblíbenou barvu, díky čemuž určí, po čem zákazník touží. A právě tuto aplikaci budou využívat nové franšízové pobočky, kterých má být víc jak třináct tisíc.

Zatím je tato aplikace zatím v testování a spuštěna je zatím ve Spojených státech amerických a taky ve Velké Británii, ovšem zatím jsou na ni velice kladné ohlasy. Podle všeho by v dalších zemích měla být pro franšízanty k dispozici skrz aplikaci Apple Pay nebo přes Android Pay během první poloviny příštího roku.

Více o franchisingu značky Adidas

Adidas několik málo franšízových poboček už má – začal s tímto trhem spolupracovat už před čtyřmi lety, tedy v roce 2013. Teď se však stala plnohodnotnou součástí tohoto světa, kdy se tedy snaží otevírat mnoho nových poboček. Díky aplikaci budou mít tak lídři firmy pod dohledem veškeré příjmy a výsledky poboček, tudíž už se tohoto světa tak nebojí a pouští se do něj doslova po hlavě.

I vy se můžete stát franšízantem, jen musíte vědět, že franšízanti značky Adidas jsou vázáni striktními pravidly prodeje.