Jaké ovoce vám dopomůžou k čistější pleti?

Ovoce pro čistou pleť
Ovoce pro čistou pleť

Každou ženu sužují nějaké dermatologické problémy. Většinou jsou to nedokonalosti pleti, díky kterým žena nemůže být tak dokonalou, jakou chce být. Pokud se rozhodnete všechno udělat proto, aby vaše pleť byla skutečně „jako dětská prdelka“, nemusíte se rozhodovat podstoupit nějakou léčbu nebo nemusíte kupovat drahé pleťové vody nebo krémy, protože vám postačí jenom změna jídelníčku. Existují totiž takové potraviny, které vám pomůžou k čistější pleti. A že takových potravin skutečně je!

Říká se, že zdravý jídelníček podporuje zdraví, ale nyní je třeba dodat, že podporuje taky krásnou a čistou pleť. Mnoho žen má problém s akné nebo třeba s ucpanými póry či s neoblíbenými černými tekami či suchou pokožkou. Všechny tyto problémy ale může vyřešit změna jídelníčku – nebo spíše zakomponování nějakých druhů potravin, které nám dokážou pomoct. Takových potravin je skutečně habaděj, proto si je pojďme představit.

• Bobulovité ovoce

Obecně nám pro krásnější pleť pomáhá bobulovité ovoce. Jedná se hlavně o borůvky, jahody a maliny, které nám dokážou pomoct s problémy naší pleti. Obsahují v sobě totiž velkou míru antioxidantů a fytoživin, které nám všechny bakterie, které nám způsobují akné nebo jiné nedokonalosti, zahubí. Kromě toho snižují riziko srdečních onemocnění, tudíž prospějeme i obecně svému zdraví.

• Granátová jablka

Toto osvěžující tropické ovoce nám pomáhá výrazně při problémech s naší pletí. Díky všem látkám, které v sobě obsahují, dokáží udělat z naší pleti opět mladistvou pleť, která bude skutečně jako „dětská prdelka“. Granátové jablko nyní bude hojně k dostání, protože je tradiční součástí štědrovečerní tabule.

• Ananas

Ananas je nejen prospěšný a nápomocný při hubnutí, ale taky nám dokonale pomáhá k čistější pleti. Vnitřně nám čistí obličej od všech nečistot, ale taky se z něj vyrábí a dělají různé domácí krémy a masky, které vám pomůžou rychle se zbavit těch viditelných nedokonalostí, které nejdou nijak odstranit.