Zdražování jízdného v pražské MHD neproběhne

mhd

Zatímco v mnoha jiných krajích došlo začátkem roku i v průběhu jara ke zdražování jízdenek v rámci MHD, vedení hlavního města k tomuto kroku zatím nepřistoupí. Naopak se zaměřuje na podporu pražské hromadné dopravy.

Ke zdražování dochází téměř ve všech oblastech, ať už se jedná o energie, potraviny, produkty či služby. V mnoha krajích došlo k plošnému zdražování jízdného v městské hromadné dopravě. Naopak pražské vedení chce ceny zachovat. Přistoupí pouze k novým možnostem elektronických forem jízdenek, které by mohly být pro cestující výhodnější.

Podpora MHD

Vedení v čele se Zdeňkem Hřibem se netají svou podporou a nákloností k MHD. Využívání této formy dopravy není pouze ekologickou cestou, která je v této době velmi důležitá, ale také formou, jak ušetřit čas. Praha je známá tím, jak se ve špičce zaseknete na jednom semaforu i několik desítek minut jen proto, že lidé využívají namísto MHD svá auta. Praha proto stále apeluje na to, aby obyvatelé využívali raději městskou dopravu. Právě z toho důvodu také dochází k neustálým inovacím a zjednodušení celého systému, aby bylo cestování co nejlevnější a nejpohodlnější.

Přečtěte si také: Kintera vystavuje emoce.

Zdražení proběhlo naposledy v roce 2011

V hlavním městě došlo ke zdražení jízdenek naposledy v roce 2011, což je šokující údaj vzhledem ke všem krizím, které celý svět od té doby postihly. Už jen tenhle krok samozřejmě mnoho lidí motivuje.

Pro další motivaci se chystá rozšíření elektronických jízdenek, předplatného a tarifů. Dojde také ke zdokonalení aplikace PID lítačka, kterou využívají zejména mladí lidé, protože se jedná o pohodlnou a rychlou cestu k prodloužení jejich předplatného jízdenek.