Velikonoční trhy na Václavském náměstí už jsou tady

velikonoční trhy

Trhy jsou oblíbenou událostí ve všech městech a u různých příležitostí. Tentokrát na Václavském náměstí vyrostly stánky velikonoční. A nejde pouze o tradiční stánky si jídlem a ručně dělanými výrobky v duchu Velikonoc, ale i stánky na podporu neziskových organizací.

Na trzích seženete kraslice i mazanec

Velikonoční trhy začaly už v pátek 24. března a potrvají až do konce Velikonoc, tedy 10. dubna. Návštěvníci zde najdou tradiční pokrmy a nápoje, ručně vyráběné kraslice, pomlázky i mazanec. Kromě toho vždy tuto událost doprovází bohatý doprovodný program v podobě hudebních vystoupení. Zazpívá zde například kapela The Brownies nebo dětské sbory a skupiny z pražských škol.

Přečtěte si také: Festival Jeden svět opět v Praze!

Podpořte neziskovky

Akce se letos pořádá bez podpory Městské části Prahy 1 i Magistrátu hlavního města Prahy, přes to se návštěvníci o nic nepřijdou a mohou se těšit na tradiční stánky bez jakéhokoliv rozdílu. Pokud navíc nakoupíte některé výrobky z řemeslných dílen jedné z neziskových organizací, podpoříte dobrou věc, protože výtěžek z této akce půjde právě přímo k lidem z organizací.

Ohled na ekologický dopad

I na velikonočních trzích se letos obzvlášť bude dbát na ekologickou stopu, a to v úpravě jídelní i nápojové nabídky tak aby byla co nejvíce udržitelná.

Trhy jsou skvělou příležitostí, jak načerpat atmosféru přicházejícího jara, takže neváhejte a určitě se na Václavské náměstí zastavte.