Tipy, kde seženete pronájem bez provize

Tipy, kde seženete pronájem bez provize
Tipy, kde seženete pronájem bez provize

Pokud se rozhodnete hledat byt, je třeba vědět, kde hledat. Přece jenom ve světě pronajímání nemovitostí nám do všeho strká nos realitní kancelář, díky které máme bydlení bohužel čím dál dražší, což se samozřejmě nevyplatí. Pokud byste se rozhodli přestěhovat například do Prahy, poradíme vám, kde byty levně seženete – a hlavně bez realitní kanceláře, která by vám mohla pronajímání nemovitosti někdy i značně zkomplikovat.

Realitní kanceláře vám samozřejmě můžou leccos ve smlouvě vysvětlit, ale na druhou stranu vám poskytnout skutečně drahé rady. Přece jenom vždycky při pronajímání bytu musíte složit nejen kauci, ale taky je třeba složit vratnou kauci. U bytu, u něhož budete platit například čtrnáct tisíc nájem, budete tak platit hned z počátku pětadvacet tisíc. A s realitní kanceláří byste neplatili pětadvacet tisíc, ale rovnou klidně dvojnásobek, a to je strašně moc.

Realitní kanceláře si většinou účtují za zprostředkovávání celého pronájmu deset až dvacet tisíc, jindy jsou to dva nájmy, které se dají realitní kanceláři. Je to skutečně mnoho peněz, které jsou vlastně zbytečné a které nikdo ze svých kapes skutečně nechce dávat stranou.

Pojďme si říct, kde najdeme skutečně skvělé pronájmy bez realitní kanceláře a hlavně s přijatelnou cenou.

• facebookové skupiny

Jistě máte svůj vlastní profil na sociálních sítích. Pokud ano, měli byste si na Facebooku vyhledat skupiny „pronájem, spolubydlení Praha (nebo město, v němž chcete byt najít)“. Zde totiž najdete skutečně skvělé nabídky, které nejsou nijak přehnaně drahé a jsou hlavně bez realitních kanceláří. Hlavně je nutné zmínit, že vás prohlídkou provede současný nájemník, který vás může informovat o tom, jak to vlastně v panelovém domě chodí, jací jsou sousedé či podobně.

• bezrealitky.cz

Je nutné zmínit, že existuje i webová stránka bezrealitky.cz, kde skutečně najdete skvělé pronájmy za skvělé ceny. Facebook přináší trochu levnější byty, přesto i na této webové adrese se vám poštěstí a hlavně ihned najdete byty, které vám nijak nebude komplikovat realitní kancelář.