Svatomartinská vína v Praze

Martin snad ne na bílém koni, ale s lahvemi vína v rukou se blíží! Jako každý rok v tomto období máme možnost ochutnat svatomartinská vína, tedy mladá vína našich tuzemských vinařů. Mladá vína jsou svěží, ovocitá, a i když stihla zrát pouze pár týdnů, mají svůj osobitý charakter. Vinaři doporučují, abyste mladá vína vypili do Velikonoc, protože poté už ztrácí onu svěžest.

Svatomartinské slavnosti

V Praze proběhnou Svatomartinské slavnosti a pečená husa přímo 11. listopadu od 10 do 21 hodin na náplavce Rašínova nábřeží. Najdete zde kolem 35 stánků, 20 vinařů z Čech a Moravy a můžete se samozřejmě těšit na degustaci vín, husích specialit a také doprovodný program.

Oblíbený festival se bude konat již po jedenácté. Na začátku si můžete zakoupit degustační set v hodnotě 100 Kč, jehož součástí je sklenice, degustační karta a tužka. Set není podmínkou pro vstup na akci, ale pro ochutnávání vín je jeho koupě nezbytná. Mezi vinařství, která na festivalu najdete, patří například vinařství Mikulica, Mitoma, Štěpán Maňák, Maděryč a další.

Bohatý program

Kromě ochutnávky vína a husích dobrot je součástí festivalu také bohatý program, během kterého se můžete těšit na několik kapel. Slavnost bude zahájena s cimbálovou muzikou a později uslyšíte také jazz a swing.

Více informací o události naleznete na oficiální události na Facebooku.