Studentská právní poradna opět v provozu!

Studentská právní poradna
Studentská právní poradna

Praha je město možností. Není se čemu divit, když se sem stěhuje celá řada lidí, která touží po pracovních či jiných příležitostech. Navíc je Praha jedním z univerzitních měst, které každým rokem hostí celou řadu nových studentů. A právě studenti mají v Praze taky celou řadu možností, díky kterým mohou nasbírat zkušenosti. Studenti se tedy mohou angažovat opravdu různě – dokonce si mohou otevřít i právní poradnu.

Právní studentská poradna už tu jednou v Praze byla, ale před nedávnem byl přerušen její provoz. Po této bezplatné právní poradně se lidem však stýskalo natolik, že studentská poradna se rozhodla opět zahájit svůj provoz.

Kde sídlí tato studentská právní poradna?

Studentskou právní poradnu, která vám nabízí bezplatné právní služby, sídlí v budově Magistrátu hlavního města Prahy, a to konkrétně ve Škodově paláci. Pražanům je nyní opět k dispozici s tím, že schůzku zde si musíte rezervovat, a to na telefonním čísle 12444.

Jak dlouhá byla pauza?

Pauza, během které jste nemohli tuto studentskou právní poradnu navštívit, byla dlouhá zhruba tři měsíce – tedy dobu letních prázdnin. Nyní je však spolupráce magistrátu a studentů Právnické fakulty Univerzity Karlovy opět aktuální a lidé se mohou přijít poradit se a mohou vylíčit své problémy.

Do kdy potrvá provoz?

Aktuální provoz právnické studentské poradny bude trvat ale jenom do prosince tohoto roku, konkrétně do 20. prosince. Co se týče otevírací doby, od pondělí do čtvrtku bude poradna otevřená deset hodin, a sice od osmi hodin ráno do osmnácti hodin odpoledne. V pátek bude provoz kratší, a sice od osmi hodin do čtyř do odpoledne.

Úřední hodiny jsou opět v pondělí a ve středu, a to od dvou do čtyř hodin odpoledne (toto zůstává beze změny). Opět taky zůstávají beze změny přepážky této poradny – jedná se o přepážky v přízemí číslo 7 a 8.