Proč se sešli světoznámí architekti v Praze?

Proč se sešli světoznámí architekti v Praze
Proč se sešli světoznámí architekti v Praze

Praha jakožto hlavní město České republiky neustále hostí významní hosty, pokud se k nám do České republiky dostanou. Už jsme si zvykli na přítomnost různých světoznámých hudebních interpretů nebo na přítomnost světoznámých sportovců, kteří sem přijeli na nějaké utkání, ale málokdy se poštěstí tak, že sem přijedou třeba architekti. Nyní se poštěstilo! Do Prahy před nedávnem opravdu přijeli světoznámí architekti.

Praha je naprosto zvyklá na vítání různých zahraničních významných hostů, ale nyní jich bylo trochu více, než se očekávalo. Světoznámí architekti se tu sešli konkrétně ke konci října, a to kvůli konferenci, která se právě v Praze konala.

Kde se konference konala?

Nejednalo se jen o evropské architekty, kteří sem přijeli, ale přijeli sem i architekti ze Spojených států amerických – o to větší to sláva byla. Konference se konala v Kině Světozor. Jednalo se konferenci v rámci mezinárodního Sympozia experimentální architektury.

Toto Sympozium bylo veřejně přístupné, proto jste se mohli s těmito světoznámými architekti sejít i vy.

Jaký byl program?

Letos se všechno zahájilo už v devět hodin ráno, a to konkrétně přednáškou Patrika Schumachera, který je lídrem Zahy Hadid ARchitects. Celé Sympozium bylo ale nabité přednáškami, kdy mezi vystupujícími se objevila celá řada známých i neznámých tváří.

Řada architektů navíc ukázala českým očím i aktuální projekty, na kterých se pracuje. Představeny byly nejen architektonické projekty, ale taky i výzkumy, na nichž se přednášející architekti podílejí či podíleli.

Všechny přednášky se letos nesly ve velice zajímavém duchu a obohatily naprosto každého z přítomných návštěvníků. Jistě se podobná událost bude konat i příští rok, proto pokud jste letos tuto akci propásli, nezapomeňte na ni příští rok. Určitě nebudete litovat, i když k architektuře máte daleko.