Už jste navštívili výstavu Game On?

Už jste navštívili výstavu Game On?
Už jste navštívili výstavu Game On?

Každý si přeci v minulosti rád hrál. Málokdo nemiloval hry, které byly to jediné, co jsme mohli ve volném čase dělat. Přece jenom tehdy, když jsme byli malí, ještě nebyl internet ani počítače – museli jsme si vyhrát s kuličkami a deskovými klasickými hrami. Po nějaké době se světu představili automaty, na nichž jsme mohli hrát oblíbeného PC Mana nebo pojídajícího hada, dále pak samozřejmě přišli už již známé počítače s bednou a pak už tu byl notebook a hry v podobě virtuálních realit. Pokud si však chcete zavzpomínat na tu starou dobrou klasiku a chcete zjistit, jak šly hry společně s plynoucím časem, vydejte se na výstavu GAME ON, která zaručuje zábavu pro celou rodinu!

Tato výstava je už od konce září otevřena v Pražské tržnici. Jedná se o vůbec největší a nejúspěšnější výstavu o historii her a herních zařízení.

Na kolik her se můžeme těšit?

K nahlédnutí a ke hraní zde najdeme více jak 150 hratelných her a herních zařízení, které organizátoři skladovali od roku 1960 až po současnost. Pořadatelem této unikátní výstavy je umělecká instituce Barbican, kterou samozřejmě podpořilo i hlavní město Praha.

Doposud tato výstava navštívila 30 světových metropolí a doposud sem zavítalo více jak 3,5 milionů lidí.

Kde ji přesně najdeme?

Moc dobře víme, že Pražská tržnice není zrovna něco malého, proto vám přinášíme podrobné informace – tuto výstavu her a herních zařízení najdete v hale číslo 40 a bude otevřena denně. V pracovní dny (tedy od pondělí do pátku) není nijak příchod časově omezen, pouze o víkendu je třeba si vybrat čas, kdy přijdete. V týdnu se otevírají dveře této unikátní výstavy ve dvanáct hodin a končí se v devět hodin večer s tím, že poslední vstup je umožněn o půl sedmé (prohlídka je minimálně na dvě hodiny). O víkendu se otevírací doba liší – otevřeno je od devíti ráno do devíti večer. Poslední návštěva se pouští stejně jako ve všední dny, tedy o půl sedmé odpoledne.