V Praze zalili dva dělníky betonem

Dělníci

Hasiči v Praze měli 22. února plné ruce práce s vyprošťováním dělníka zalitého betonem. Záchranná služba pak vyproštěného muže společně s jeho kolegou, který se z betonu dostal sám, převezla do nemocnice.

Celá událost se odehrála v pražské Troji, kde dva dělníci pracovali na kanalizaci. Část kanalizace zalévali betonem, ve kterém následně oba muži uvízli až po kolena. Podle mluvčího hasičů se jeden dělník dokázal z tekoucího betonu dostat svépomocí ven, druhý muž však v betonu uvízl. Na pomoc mu proto ihned vyjeli hasiči, kteří se při vyprošťování dělníka museli zajistit lany a použít nosítka, aby muže bezpečně vyprostili ven a sami do betonu nezapadli.

Záchranáři vyslali na pomoc dvě sanitky, lékaře a inspektora. Mluvčí záchranářů potvrdila, že do nemocnice byli transportováni dva muži ve věku 54 a 25 let. Oba byli při vědomí a naštěstí utrpěli pouze lehké zranění dolních končetin.

Vyšetřování pracovního úrazu

Případ budou pravděpodobně vyšetřovat úřady jako pracovní úraz. Ty budou zjišťovat, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce a kdo nese za pracovní úraz dělníků odpovědnost.