Z Prahy do světa? Nový letový řád nabízí už 115 destinací!

Z Prahy do světa
Z Prahy do světa

Letiště Praha zaznamenává v posledních měsících nebývalý zájem, počty turistů po nucené koronavirové pauze rostou a nový letový řád slibuje další zajímavé zážitky ve 115 destinacích, kam lze letět z české metropole napřímo. Nově se nabízí lety do italské Neapole i německého Hamburku, posíleny jsou lety do Paříže, Petrohradu nebo Rigy a obnovily se linky do Dubaje, Manchesteru nebo Bristolu. Kam si zaletíte na prodloužený víkend?

Italská Neapol láká milovníky gastronomie

Italský jih nejsou jen krásné pláže nebo termální prameny, ale také skvělé gastronomické zážitky, kterých si můžete v podzimních a zimních měsíců užít do sytosti. Stačí zaparkovat na pražském letišti a projít odbavením a za pouhé dvě hodiny letu si užít pizzu v místě, kde spatřila světlo světa i různé druhy zapečených těstovin, samozřejmostí jsou mořské plody. Neapol je zaslíbená i mlsounům, kteří nedají dopustit na tradiční zákusky, jako jsou sfogliatella, což jsou šátečky z listového těsta nebo oblíbené babà z nadýchaného těsta, kterému vévodí rum. Jih také symbolizují citrony, nechybí tak v nabídce citronové dortíčky nebo populární citronový likér limoncello.

Poloprázdná Paříž nejen pro zamilované

Cena parkování na letišti v Praze nebyla nikdy tak příznivá jako je nyní, stačí předat klíče od vozu, sednout do letadla směr Paříž a užívat si se svou láskou! Paříž vítá zamilované i obdivovatele umění, kteří si mohou v klidu procházet muzea a galerie bez davů turistů. Současně jsou ve francouzské metropoli příznivé ceny za ubytování a ostatní služby. Byla by škoda nevyužít tohoto času a neužít si francouzskou metropoli plnými doušky!

Dubaj vábí na koupání i nákupy

Další destinací, kam lze letět dokonce několika leteckými společnostmi přímo z Prahy, je Dubaj, která láká na letní teploty přes 30 °C a skvělé podmínky na koupání. Současně byla uvolněna proticovidová opatření a lze trávit volný čas nakupováním nebo jinými volnočasovými aktivitami. Co víc si přát? Také v Dubaji ještě není příliš turistů a bez front je možné navštívit místní delfinárium, akvárium s podvodní ZOO nebo aquapark Atlantis Aquaventure.