Praha promítá svou budoucnost! Kde a kdy?

Praha promítá svou budoucnost
Praha promítá svou budoucnost

Praha jakožto hlavní město České republiky je neustále hojně navštěvováno turisty. Turisté samozřejmě chodí hlavně po památkách, ale pokud jste naše hlavní město už viděli několikrát po té historické stránce, je načase, abyste se na naše hlavní město podívali zase z trochu jiné perspektivy. Co takhle se podívat na to, jak bude Praha vypadat v budoucích letech? Pokud si myslíte, že to nejde, tak jste na omylu – naše hlavní město totiž nabízí široké veřejnosti nahlédnout pomocí 25 metrové projekce do budoucnosti.

Jestliže nevěříte, stačí, když zavítáte do nového informačního centra – do centra CAMP. Toto Centrum architektury a městského plánování totiž koncem září spustilo velkou projekci, která vám ukáže nebo spíše přiblíží, jak zhruba bude hlavní město České republiky vypadat za několik desítek let. Posune se nebo spíše udělá krok vzad? To právě přijďte zjistit!

Technologie, která umožní nahlédnout do budoucnosti v měřítku 1:1

V CAMPU se nyní bude provádět dialog, který úzce souvisí s budoucností Prahy. Při projekci se bude povídat, co se vlastně v Praze stalo – co se postavilo, proč se to postavilo, k čemu nám to vlastně je. V tomto centru najednou budete během několika málo minut informováni o projektech, které do budoucna naprosto změní tvář naší české metropole.

Jak velká je promítací plocha?

Celý CAMP se rozkládá zhruba na 300 metrech čtverečních, kdy projekční stěna je velká zhruba pětadvacet metrů. Díky ní se octnete ve světě za několik let. Budete moct nahlédnout do ulic, budete nadšeni z pohyblivé grafiky, která vás naprosto pohltí.

Uvidíte nejen soukromé developerské projekty, ale taky budete svědky toho, jak jsou postaveny již nyní probíhající projekty, které jsou vítězi architektonických soutěží. Uvidíte revitalizaci pražských ulic i studie zástavby celých brownfieldů.