Ložnice v podzimní náladě

Ložnice v podzimní náladě
Ložnice v podzimní náladě

Jste po probuzení unavení? Nemůžete večer usnout? Zkuste změnit své ložní prádlo, správný výběr lůžkovin může mít rozhodující vliv na kvalitu vašeho spánku.

Nezbytné vybavení

Polštář je hlavní součástí každé postele. Je třeba jej pečlivě vybírat, má totiž vliv na záda i krční páteř. Pokud trpíte bolestmi těchto partií, může být příčinou nevhodná tvrdost či výška vašeho polštáře. Páteř a celé tělo by během noci mělo být v přirozené pozici.

Ideální je polštář zdravotní s paměťovou pěnou, který se vám zcela přizpůsobí, a zároveň dává vaší hlavě potřebnou oporu.

Přikrývka jde ruku v ruce s polštářem. Musíme však zvážit, v jakém ročním období přikrývku vybíráme. Doporučuje se, mít doma až tři přikrývky, které budete využívat podle teplotních změn. Je tedy vhodné uvědomit si, v jak chladné místnosti spíte a jaká je vaše termoregulace během noci.

Na trhu objevíte přikrývky lehké, celoroční nebo termopřikrývky. Vhodný materiál je vlna, peří či mikrovlákno. U výběru je důležitý váš zdravotní stav, pokud jste alergik, vybírejte hypoalergení ložní prádlo.

Pohrajte si s barvami i materiálem

Abyste se cítili v ložnici dobře, není na škodu přidat pár dekorací, které pokoj zútulní. Využít můžete dekorační polštářky. Pohrajte si s barvami a vzory, slaďte je například s barvou stěn, nábytku, povlečení nebo se orientujte na barvy ročního období.

Inspirujete-li se barvami podzimu, neuděláte chybu se zlatavými odstíny, medové a přírodní barvy jsou velice příjemné a navodí harmonickou atmosféru. Navíc tyto barevné tóny lépe odrážejí sluneční paprsky, což je v tomto období příjemné.

Velká škála materiálu pro dekorační polštářky, vám dává možnost kombinovat. Vybírat můžete ze strukturované bavlny, bavlněného plátna, polyesteru, saténu apod. Nebojte se být kreativní, důležité je, abyste se vy a váš partner cítili v ložnici příjemně a klidně.