Potřebujete kompostér? Nekupujte ho, zdarma si ho půjčete

Potřebujete kompostér
Potřebujete kompostér

Mít svou vlastní zahradu se nyní opravdu vyplatí. Přece jenom zelenina i ovoce jsou dneska přehnaně drahé a nevyplatí se je kupovat. Jenže vitaminy potřebujeme, proto bychom si nějaké potraviny zasadit rozhodně měli. Mnoha lidem k domácímu sázení chyběl kompostér, tudíž se rozhodli raději koupit zeleninu, než aby koupili drahý kompost, ale nyní už jim nic chybět nebude – kompostér si totiž mohou od hlavního města Prahy zdarma vypůjčit.

Praha totiž v nedávné době v rámci podpory domácího kompostování zažádala o dotaci, která prosí po nákupu kompostérů. V předmětu celé žádosti se prosilo o koupi 1750 kusů kompostérů, které si budou moci Pražané vypůjčit zcela zdarma.

Jsou nějaké podmínky pojící se s půjčením?

Pokud byste chtěli zažádat o kompostér, má to několik málo podmínek. Jednou podmínkou je to, že musíte být fyzická osoba, druhou podmínkou je to, že musí být umístěn na vlastním či pronajatém pozemku, který leží na území hlavního města Prahy.

Kdy si budeme moct kompostéry vypůjčit?

Pokud bude žádost schválena a Praha skutečně dostane dotaci určenou na koupi kompostérů, budeme si je moct vypůjčit v době příštího léta, kdy bude zelenina růst o sto šest.

Jak si o kompostér budeme moct požádat?

Pokud zatoužíte po kompostéru, budete si o něj moct požádat pomocí internetového formuláře, který najdete na stránce, již najdete na hlavním webu hlavního města Prahy. Pokud nejste zdatní internetoví specialisté, pak můžete využít i možnosti papírového formuláře, který vyplníte a následně pošlete poštou.

Pokud už nyní víte, že budete mít o kompostér zájem, neváhejte ani minutu, protože o kompostér si budete moct zažádat už nyní. Prozatím je evidováno zhruba 700 žádostí – k dispozici je tak ještě něco přes tisíc kusů kompostérů (tak tomu tedy bylo na začátku října tohoto roku).