Popeláře nebavila jeho práce. Ve volném čase zapaloval kontejnery

Popelář

Policie dopadla žháře, který od prosince loňského roku úmyslně zapálil několik kontejnerů a vozidel. Motivem žhářských útoků byla podle dopadeného muže jeho práce popeláře, která ho nebavila. Pražští kriminalisté zadrželi také jeho kamaráda, který se na útocích podílel s ním.

Od poloviny prosince minulého roku pátrali kriminalisté z pražské Palmovky po pachateli, který měl na svědomí zapálená auta i kontejnery. Vyšetřování nakonec odhalilo, že opakované požáry v Praze 3 a Praze 8 mají na svědomí hned dva muži.

Zatýkání mužů se však neobešlo bez donucovacích prostředků. Jeden z mužů měl totiž v době zadržení v ruce sekeru a při prohlídce u něj policie našla také krátkou střelnou zbraň. Policejní mluvčí potvrdila, že ve stejný den kriminalisté dopadli také druhého, devětadvacetiletého muže podezřelého ze založení požárů.

Oba muži založili během několika týdnů osm požárů automobilů a kontejnerů, čímž způsobili škodu za více než půl milionu korun. Navíc není vyloučeno, že se počet případů i způsobená škoda ještě zvýší.

Muže nebavila jeho práce

Hlavním motivem žhářských útoků hlavního pachatele byla údajně jeho práce. Muž totiž pracoval jako popelář a policii tvrdil, že tím vyjadřoval svůj negativní vztah k zaměstnání. Oba podezřelí byli v době činů pravděpodobně pod vlivem alkoholu a drog. V případě odsouzení jim hrozí až osmiletý trest za mřížemi.