Co podniknout v Praze s dětmi?

Co podniknout v Praze s dětmi
Co podniknout v Praze s dětmi

Jednou za čas se rozhodně vyplatí navštívit hlavní město. Pokud nebydlíte někde poblíž, je pro vás Praha místo k poznávání. Při každé návštěvě bychom samozřejmě neměli vynechat prohlídku zdejších památek, které se k Praze vážou. Pokud však jedete do našeho hlavního města s dětmi, památky asi nebudou tou nejlepší volbou, protože děti to zkrátka nezajímá. Naštěstí i v Praze je mnoho míst, kam byste s dětmi mohli vyrazit.

Říká se, že Praha je stověžatá a že je to matička měst, proto by bylo zvláštní, kdyby by se nenašel žádný druh zábavy, který by se dal vykonávat s dětmi. Přinášíme vám pár tipů, kam se s dětmi vydat, aby se však nenudily!

• Zoologická zahrada Praha

Zdejší zoologický zahrada je označována za jednu z nejkrásnějších v Evropě. Uvidíme zde hromadu zvířat, které jinde neuvidíme nebo které vidíme v zoologických zahradách jenom málo – například hrochy. Navíc se zde za poslední dobu narodilo mnoho mláďat, tudíž děti budou skutečně nadšeny! Tato zoologický zahrada je poměrně velká, je to tedy výlet na celý den. Jen polovinu zoologické zahrady dospělí lidé prochází skoro dvě hodiny.

U zvířat však nechybí ani hezké vzdělávací panely, díky kterým se děti i něco přiučí. Samozřejmě dostatek občerstvení je samozřejmost.

• Dinopark Harfa

Děti milují dinosaury! Pokud někdo říká, že jako dítě neměl rád dinosaury, tak pekelně lže. Proto s nimi zajeďte do Dinoparku, kde všichni obrovští tvorové, kterých by se měl každý bát, doslova ožijí. V Galerii Harfa mají takový Dinopark přímo na střeše obchodního domu, tudíž je to zážitek o to větší.

• Království železnic

Pokud máte doma malého nadšence do železnic, pak byste se měli vydat do smíchovského Království železnic, kde najdete mnoho, mnoho zajímavých projektů plných vláčků! Až bude celá tato výstava dokončena, mělo by se jednat o zmenšeninu železnic celé České republiky.