Nepromeškejte umísťovací výstavu koček! Kdy se koná?

Nepromeškejte umísťovací výstavu koček
Nepromeškejte umísťovací výstavu koček

Praha je denně navštěvována celou řadou turistů. Někteří sem cestují hlavně během letního období v době prázdnin, ale jiní vnímají krásu tohoto českého hlavního města během podzimu či zimy, kdy není na ulicích tolik lidí. Kromě památek však stojí za návštěvu celá řada výstav, které je třeba vidět. Mezi unikátní aktuální výstavy patří výstava Manola Blahnika – návrháře s českými kořeny – či třeba stálá expozice ve Werichově vile, která pojednává o životě fantastického Jana Wericha. Nyní se však bude konat i jedinečná umísťovací výstava koček. Plánujete se zajít podívat?

Výstava koček bude probíhat během víkendu 28. – 29. října, tedy začíná dnem státního svátku, který letos vyšel na sobotu, což je škoda, protože máme o den méně volna v zaměstnání či ve škole. Nicméně pojďme zpátky k výstavě – konat se bude v prostorách veterinární kliniky Fénix, kterou najdete v Praze 3.

Co je smyslem této výstavy?

Není to klasický výstava, jakou moc dobře znáte. Jedná se o výstavu, která bude ukazovat kočičky, které si budete moct vzít domů. Smyslem této umísťovací výstavy je totiž najít domov pro kočky a koťata, které pocházejí z ochranářských organizací Prahy a Středočeského kraje.

Letos se můžete těšit zhruba na šedesát koťat a koček, které si můžete vzít s sebou domů – které si můžete adoptovat.

Bezplatně kočku vyšetřete

K dispozici navíc bude i bezplatná veterinární poradna, proto pokud si třeba nějakou kočku adoptujete, můžete si ji nechat i zkontrolovat a k tomu si zde můžete nakoupit i krmiva nebo jiné chovatelské potřeby, které potřebujete k jejímu chovu.

Veterinární poradna nebude po adopci nutná, ale samozřejmě jejich služeb můžete využít. Nutná nebude proto, že kočky budou před vystavením všechny veterinárně ošetřeny, aby bylo vystaveno potvrzení o zdravotním stavu a očkovací průkaz.