Nejkrásnější pražské parky

nejkrásnější pražské parky

Praha není jen hlavní město plné kulturních a architektonických památek, ale i místo plné parků a zeleně. Ať už parky využíváte pro pohodové procházky, pikniky, vyžití dětí nebo sport, určitě jste už našli v Praze svůj oblíbený. Přes to vám dnes ukážeme ty nejhezčí pražské parky, které rozhodně stojí za návštěvu.

Praha, hlavní město České republiky, je známá svým bohatým kulturním dědictvím a krásnou architekturou. Ale mezi jejími památkami se ukrývají také nádherné a klidné zelené oázy – pražské parky. Tyto parky nabízejí obyvatelům i návštěvníkům možnost relaxace, rekreace a spočinutí od ruchu velkoměsta.

Královská obora nejen pro krále

Jedním z nejznámějších a nejhezčích pražských parků je bezesporu Královská obora na Pražském hradě. Tento rozlehlý park nabízí úchvatné výhledy na historické jádro města, opevnění a okolní kopce. Procházka lesem, který původně sloužil jako honitba pro královskou rodinu, je skutečně magickým zážitkem.

Stromovka pro všechny

Dalším krásným parkem je oblíbená Stromovka, jedno z největších městských parků ve střední Evropě. Tento park je ideálním místem pro pikniky, cyklistiku, in-line bruslení či jen pro klidnou procházku podél rybníka. Své jméno dostal podle v minulosti, kdy zde rostly tisové stromy. Dnes se zde nachází také zoologická zahrada a planetárium, což parku dodává ještě více atraktivitu.

Havlíčkovy sady svou rozlohou předčí skoro všechny

Místo klidu a pohody představují také Havlíčkovy sady, které se nacházejí v čtvrti Vinohrady. S rozlohou asi 31 hektarů patří mezi největší a nejkrásnější zelené plochy v centru Prahy. Havlíčkovy sady jsou známé především svými romantickými zákoutími, rozmanitou květinovou zahradou a výhledem na Pražský hrad. Park je obklopen historickými budovami a skýtá mnoho možností pro odpočinek a relaxaci. V létě se zde konají různé festivaly, koncerty a další kulturní akce.

Oblíbené Riegrovy sady

Určitě nesmíme zapomenout na Riegrovy sady. Tento park je známý pro své panoramatické výhledy na celé město, zejména na slavnou pražskou dominantu – Žižkovskou televizní věž. Riegrovy sady jsou také vyhledávaným místem pro pikniky, sportování a venkovní aktivity. Kromě toho můžete zde najít také letní kino a pivní zahradu. A nakonec nebudeme opomenout zahrady Petřína. Tento romantický park se nachází na kopci Petřín, který nabízí panoramatické výhledy na Prahu. Zde můžete projít okolo krásného jezírka, navštívit Petřínskou rozhlednu nebo si jen tak užívat klidu a krásy okolní přírody. Park je také známý svými vzácnými druhy stromů a květinovými záhony.