Jak nám prospívá maca peruánská, kde ji v Praze koupíme?

Jak nám prospívá maca peruánská
Jak nám prospívá maca peruánská

Jelikož už teplým dnům odzvonilo, měli bychom začít dbát pořádně na naše zdraví. Přece jenom bakterie číhají na každém rohu a nikdo nechce být nemocný, zrovna když se pomalu ale jistě blíží vánoční svátky. Pokud chcete trochu ochránit své zdraví, měli byste se zamyslet nad svou stravou. Nezdravé stravování vašemu zdraví zrovna neprospívá. Pokud se rozhodnete jíst trochu zdravěji a budete do svého těla dodávat potřebné množství živin a vitaminů, pak svou imunitu dokážete posílit tak, že se lehce ubráníte všem číhajícím virům a bakteriím. Například taková maca peruánská vám může trochu pomoct.

Maca peruánská je pro mnoho lidí naprosto neznámá. Jedná se však o skvělou věc! Patří mezi superpotraviny, tedy je ve stejné kategorii jako chia semínka nebo plody goji, a nejčastěji se s ní setkáte v podobě prášku nebo tablet. Využívá se hlavně její kořen. Pokud by vás zajímalo, jak vlastně maca vypadá, je podobná mrkvi a pěstuje se až v dalekých Andách.

Jak maca peruánská prospívá zdraví?

Maca peruánská je opravdu velice dobrá pro naše zdraví. Je to zásobárna nejen bílkovin, ale taky i vlákniny, železa, draslíku, fosforu i hořčíku. Kromě toho obsahuje i stopové minerály, jako je zinek, jód, měď, mangan nebo selen.

Naše imunita je díky mace peruánské taky velice posílena, protože tato superpotravina je plná vitaminu B1, B2 a vitaminu C a E.

Pro zajímavost:

Podle všeho jedli macu peruánskou vždy bojovníci před nějakou výpravou. Podle legendy jim vždy dodala sílu, energii a hlavně vytrvalost. Kromě zahánění únavy a stresu se však maca peruánská užívá i pro zvýšení sexuální aktivity.

Kde ji v Praze koupíme?

Pokud byste ji chtěli v Praze koupit, pak byste měli navštívit například různá bylinkářství nebo prodejny se zdravou výživou. Macu peruánskou dneska koupíte poměrně lehce, ale pokud byste ji nenašli (což se jistě nestane), tak ji ještě můžete objednat na internetu, a to ve formě prášku nebo ve formě tablet, jak již bylo zmíněno.