POZOR: Eskalátory ve stanici Nádraží Veleslavín nefungují

Eskalátory ve stanici Nádraží Veleslavín nefungují
Eskalátory ve stanici Nádraží Veleslavín nefungují

V Praze se něco neustále opravuje. Není se čemu divit, je to naše hlavní město a mělo by se snažit o to, aby bylo všem návštěvníkům, turistům i zdejším obyvatelům co nejmilejší. Nyní se například Praha pustila do rozsáhlých oprav metra, s čímž přišla i akutní oprava eskalátorů. Například nyní se opravují eskalátory na pražském Andělu nebo taky ve stanici Nádraží Veleslavín. Konkrétně na Nádraží Veleslavín se jedná o dostavbu eskalátorů, která započala 1. listopadu.

Nádraží Veleslavín je stanice metra A (zelené metro) a tato dostavba byla skutečně dlouho plánována. Dostavba dříve bohužel nemohla být uskutečněna. Denně zde projdou stovky lidí, a hlavně teprve nedávno skončila sezona letních dovolených. Nyní se musí eskalátory musí co nejdříve dodělat, než začnou zimní dovolené a než lidé budou opět hojně cestovat letadly.

Eskalátory jsou při přemísťování z metra na letiště zásadní, protože lidé mají hromadu zavazadel, které jen tak do schodů nevynesou. Absence eskalátoru tak byla v době letní sezony nezbytná. Nyní je zhruba měsíc a půl na to, aby se eskalátory dostavěly, než přijde období zimních dovolených.