Jaké výstavy nás nyní čekají?

Jaké výstavy nás nyní čekají
Jaké výstavy nás nyní čekají

Praha je velice oblíbené město, do něhož se sjíždějí nejen turisté z celého světa, ale taky obyvatelé Česka, kteří poznávají zdejší památky, které se vážou s českou historií. Samozřejmě Praha není jenom o památkách, i když se nám asi nejčastěji vybaví, když si vzpomene na naše hlavní město, ale také se zde koná celá řada zajímavých událostí, mezi něž se řadí například výstavy, které jsou nám všem jistě dobře známé. Pojďme si nyní zmínit výstavy, které můžeme navštívit.

Výstavy jsou v Praze opravdu oblíbené a sjíždí se na ně celá řada lidí. Pokud se však na nějakou konkrétní chystáte, měli byste mít na paměti dobu konání – některé výstavy jsou dlouhotrvající, jiné trvají opravdu chvilku. Pojďme si nyní zmínit ty, které se ještě nějakou tu chvíli konat budou.

• Manolo Blahnik

Každá žena by měla vidět unikátní výstavu exkluzivního módního návrháře Manola Blahnika. Tento módní návrhář s českými kořeny je naprosto fenomenální a jeho tvorba bere dech. Vystavuje až do poloviny či do konce listopadu na pražské Kampě, tak si to nenechte ujít.

• Pavel Opočenský

Do poloviny listopadu se taky můžete těšit a kochat se skvělou výstavou Pavla Opočenského, který vystavuje svůj život podaný ve formě obrazů ve Ville Pellé. I tato výstavu velice respektovaného sochaře má co do sebe a rozhodně stojí za návštěvu. Nebudete odcházet zklamaní – to ani náhodou.

 • dýně

Pokud navštívíte v blízké době botanickou zahradu v Praze, budete uneseni nejen unikátními květinami, které se zde pěstují, ale taky budete nadšeni z výstavy, která se zde koná. Během podzimu se zde totiž koná takzvaná výstava dýní, která připomíná hlavně americké tradice svátku Halloween. Tradice, které spočívají hlavně v dlabání dýní, se nám dostaly už dávno do České republiky. Naštěstí ale ještě nechodíme v kostýmech od domu k domu – to by bylo!