Jaké byty se v Praze vyplatí koupit?

Jaké byty se v Praze vyplatí koupit?
Jaké byty se v Praze vyplatí koupit?

O bydlení v Praze je čím dál větší zájem. Není se čemu divit, je to obrovská metropole České republiky, v níž si najdete hromadu nejen pracovních příležitostí. Navíc Praha je jedním z univerzitních měst – neustále se sem rok co rok ženou nejen čeští, ale taky zahraniční studenti, kteří touží posunout své vzdělání opět na vyšší úroveň. Kromě toho je zde stále co dělat, je to město tolika možností! Skutečně se nemůžeme divit tomu, že zde lidé chtějí žít. Jenže s nemovitostmi to tu není zrovna jednoduché.

V poslední době se ukázalo, že ceny nemovitostí jsou neustále nahoru. Společně s nimi rostou taky ceny nájmů, což se ukázalo jako nevýhodné pro studenty, kteří tedy najednou mají zájem hlavně o koleje.

Pokud se stěhujete do Prahy, většinou máte nejdříve zájem o pronájem, nikoliv o koupi nemovitosti. Pokud se vám však v Praze daří, koupíte si klidně další nemovitost, což pro vás následně bude jenom výhodné, protože to bude jakási investice do budoucna, která bude představovat váš příjem bokem.

Jestli se tedy rozhodnete koupit si nemovitost, která pro vás má představovat příjem do budoucna, měli byste vědět, jaký byt se v Praze vyplatí koupit. Tady je pár tipů.

• Byty 2+kk

Nejvíce atraktivní jsou byty v zajímavých částech Prahy o velikosti 2+kk. Tyto byty jsou totiž velice atraktivní pro páry, kteří se sem většinou nejčastěji stěhují. Navíc takové byty o této velikosti jsou vždy přijatelně drahé, proto ho rychle pronajmete, pokud se vyhnete do budoucna realitní kanceláři.

Nevybírejte ale byty kolem Karlínu, protože právě zde jsou byty už trošku dražší a lidem se sem nemusí moc chtít z důvodu velkého množství turistů. Doporučujeme Holešovice nebo obecně Prahu 4, kde jsou nemovitosti poměrně levné a kde okolí je skutečně krásné!

• Byty kolem metra D

Jelikož je v plánu stavění metra D, najděte si na internetu informace o tom, kudy vlastně bude metro projíždět. Metro slibuje rychlé dostání se do centra Prahy, tudíž koupě bytů kolem budoucího metra D je velice výhodná koupě.

• Byty 4+kk

Pokud koupíte byt v centru Prahy, který však bude velký, minimálně 4kk, tak taky uděláte dobře. Přece jenom turisté a cizinci hledají velké byty k pronájmu, a to hlavně v centru, kde mohou být v blízkosti všech zajímavých památek.