Jaké byty je nejvýhodnější si v Praze pronajmout?

Jaké byty je nejvýhodnější si v Praze pronajmout?
Jaké byty je nejvýhodnější si v Praze pronajmout?

Do Prahy aktuálně jezdí celá řada lidí za studiem, ale taky za pracovními příležitostmi. Denně se sem stěhují hlavně Moravané, kteří si zvykají na trochu jiný ruch velkoměsta, který na Moravě najdeme snad jenom v Brně. Samozřejmě se stěhováním do Prahy souvisí hlavně hledání si pronájmu. Většinou nejdeme do koupi nemovitosti, ale hlavně si hledáme pronájem, protože právě ten je ze začátku mnohem výhodnější a přijatelnější možnost. Je tu však otázka – jaké byty je nejvýhodnější si Praze pronajmout?

V poslední době se ceny pronájmů výrazně zvyšují. Není se čemu divit, vždyť i ceny nemovitostí jsou nahoru, proto ceny pronájmů jdou nahoru s nimi. Pojďme si říct, kde najdeme nejvýhodnější bydlení a po jakých bytech v jakých částech Prahy se máme ohlížet.

V jakých městských částech hledat?

Pokud hledáte byt, měli byste se vyhnout Praze 1, pokud nechcete dávat za nájem skoro třicet tisíc měsíčně. Pokud patříte k těm běžným pracovníkům, kteří mají průměrný plat kolem pětadvaceti tisíc korun, vyplatí se vám hledat hlavně v Praze 4. Zde najdete pronájmy skutečně levné, v rámci možností. Oblíbené jsou Nusle, kde máte blízko do obchodního domu, máte odtud blízko plavecký bazén, je zde tramvaj vedoucí přímo na Staroměstské náměstí a samozřejmě je zde metro, díky kterému jste v centru nebo na hlavním nádraží během deseti minut, což je skvělé. Vyšehrad je taky pár minut vzdálený.

Kromě toho se vyplatí pronajmout si byt i na Černém mostě. Černý most je však určen hlavně pro ty, kteří mají auto, protože pokud budete jezdit pražskou integrovanou dopravou, budete jezdit do centra pěkně dlouhou dobu – třeba půl hodinu. Je tu totiž jenom metro, popřípadě autobus, který nejezdí tak často.

Jak velké byty mají být?

V Praze se nevyplatí pronajímat si byt o velikosti 1kk. Tyto byty jsou bohužel nejdražší. Nyní však stouply ceny bytů i u bytů velikosti 3kk a výš, protože pronajímatelé si všimli, že v těchto bytech většinou sídlí více lidí, kteří se na nájem skládají, proto z nich chtějí najednou vymanit trochu více peněz. Naopak se vyplatí pronajmout si byt o velikosti 2kk. Je to skutečně dosti velký byt, který je nejlepší hlavně pro zamilované páry, kteří zde chtějí začít společně žít.