Aplikace Tlappka má pomoci všem majitelům čtyřnohých parťáků.

aplikace

Češi jsou známí pejskaři a to s sebou přináší nejen radosti, ale i zdravotní péči v případě, že se něco děje. Bolavý zub, zraněná tlapka či zvracení většinou vedou k návštěvě veterináře, která bývá stresující, drahá a často navíc zbytečná. Ušetřit čas, nervy i peníze má nová aplikace Tlappka.

Za jejím vznikem stojí trojice nadšených chovatelů Pavlína Rochová, Zdeněk Topič a Michal Kardaš. Lidská verze konzultace u lékaře přes internet již existuje, a to je nejspíš motivovalo k tomu, vytvořit podobnou doménu i pro naše mazlíčky.

„Úplně na začátku byla myšlenka výjezdových veterinářů do domů. Přivedla mě k tomu moje fenka bulíka, která měla panickou hrůzu z návštěvy veterináře. Já jako úzkostlivá panička za ním běhala se vším, včetně banálních problémů. Často jsem k němu jela zcela zbytečně a hodinu pak čekala v ordinaci,“ vzpomíná Rochová.

Veterinář kdykoliv a kdekoliv

Díky aplikaci Tlappka se mohou chovatelé spojit s odborníkem kdykoliv a kdekoliv, stačí mít u sebe mobil. Vyhnou se tak nejen stresující návštěvě v cízím  prostředí, ale i zbytečnému utrácení velkých částek. Často se totiž jedná o banální problém, kterým zbytečně přispíváme k frontě u veterináře.

Pro veterináře tedy Tlappka znamená úlevu od přeplněných čekáren a desítek telefonátů denně.

Odpověď vám přijde do hodiny

Uživatel si v aplikaci jednoduše vytvoří profil svého psa či kočky s informacemi o jejich hmotnosti, věku a zdravotní historii. Do chatu pak může zadat dotaz pro veterináře, k němuž lze připojit i fotku. Odpověď přijde do hodiny.

Díky personalizovanému obsahu funguje aplikace také jako dlouhodobá pomoc. Upozorní například, že u daného plemene je třeba hlídat pitný režim, či na pravidelné vážení. Připomene také, že začíná sezona klíšťat a jsou třeba důkladné prohlídky srsti

Jednorázová konzultace v Tlappce vyjde na 199 korun, zatímco průměrná cena základního vyšetření v ordinaci se pohybuje na úrovni pětistovky. Pro dlouhodobější užívání si zájemci mohou vybrat měsíční členství za 249 korun nebo roční za 1 999 korun