Po srážce s tramvají přišla dívka o nohu.

dívka

Velká tragédie se udála v Praze v pátek v Jindřišské ulici. Tramvaj zde srazila dvě dívky a jedna z nich utrpěla vážná zranění. Devítiletá dívka měla vážné poranění dolní končetiny, musela být tedy uvedená do umělého spánku a převezená do Fakultní nemocnice v Motole.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová sdělila, že na místě zasahovaly dvě posádky, inspektor i lékař.

Dívka měla štěstí v neštěstí

Velkým štěstím bylo, že se v této době na místě nacházel kolemjdoucí lékař, který neváhal a okamžitě zasáhl. Pomohl dívce zaškrtit končetinu a podal ji tak bleskovou první pomoc. Ze svého pásku rázem vytvořil improvizované zaškrcovadlo. Pomáhal i po příjezdu záchranné služby, která mu následně za jeho rychlou reakci poděkovala na twitteru.

„Chtěli bychom poděkovat a smeknout před kolemjdoucím lékařem, který na místě dívence pomáhal- Okamžitě sundal svůj pásek a vytvořil z něj improvizované zaškrcovadlo a i po našem příjezdu nám pomáhal s péčí o vážně zraněnou holčičku. Neznámý pane doktore, moc vám děkujeme,“ napsala na síti záchranná služba hlavního města Prahy.

Uvedení do umělého spánku

„Devítileté děvče utrpělo ztrátové poranění dolní končetiny, uvedli jsme ji do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a ošetřili. Další mladá dívka má úraz kolene a dospělá žena pak utrpěla akutní stresovou reakci,“ dodala Poštová.

Všechny tři poté transportovali do Fakultní nemocnice v Motole.