Znáte nejbohatšího muže ve světě videoher?

Nejbohatší muž ve světě videoher
Nejbohatší muž ve světě videoher

Podnikat lze dnes skutečně v každém oboru. Je to poměrně trend – to podnikání. Když podnikáme, jsme svými vlastními pány. Díky podnikání můžeme získat takové to bohatství, o kterém jsme snili, ale samozřejmě je třeba se svým vlastním byznysem zaujmout, musíme jít neustále s dobou, musíme být trpěliví a zároveň i vytrvalí. Když však máme všechny potřebné předpoklady, můžeme uspět i s videohrami. I svět videoher má svého nejbohatšího člověka. Kdo to je?

Možná jeho jméno ještě neznáte. Většina začínajících podnikatelů rozjíždí byznys v jiných oborech, než jsou videohry. Pokud jste však začali podnikat ve světě elektroniky, ve světě herních konzolí a ve světě videoher, možná tohoto člověka znáte. Člověka, který je tím nejbohatším člověkem ve světě videoher. Je jím Gabe Newell.

Newell – Gabe Newell

Gabe Newell je důkazem, že lze zbohatnout skutečně na všem. Zbohatl díky hernímu průmyslu, založil úspěšnou firmu Valce Corporation. Je to nepřehlédnutelný muž, kterého poznáte hlavně díky jeho divoké bradě. Díky videohrám se dostal do klubu miliardářů a jeho majetek aktuálně dosahuje hodnoty více jak pěti miliard dolarů.

Možná vám ani jeho firma nic neříká. Valve Corporation – v Česku poměrně neznámá firma. Když se však řeknou legendární počítačové hry, k nimž patří například Counter-Strike nebo Half-life – už se vám vyjasní. Všechny tyto hry spadají pod již zmiňovanou společnost.

Více o Gabu Newellovi:

Jelikož je tento nejbohatší muž tak málo známý, možná bychom si o něm mohli něco říct. Vystudoval na Harwardu, poté dlouhých třináct let pracoval v Microsoftu. Nakonec se však rozhodl stát se miliardářem, stejně jako je zakladatel společnosti, pro kterou dlouhých třináct let pracoval. To se mu podařilo, všechny peníze se rozhodl investovat do založení svého vlastního podniku Valve.

Nejdříve to byla firma, která se zabývala tvorbou těch naprosto klasických, tradičních videoher. Když se však založila služba Steam, ve firmě přišel zlom a od té doby firma jenom rostla a kvetla, až se z Gaba Newella stal jeden ze sta nejbohatších lidí světa.