Waltrovka a její novinky

Waltrovka a její novinky
Waltrovka a její novinky

Praha je velice oblíbené město v Česku. Jezdí sem řada turistů, a to nejen proto, že se jedná o hlavní město České republiky, ale turisté sem jezdí hlavně za velkým množstvím památek, které stojí za vidění. Samozřejmě Praha v sobě skrývá mnohem více než jenom památky. Nachází se zde celá řada krásných míst, kde se může skvěle žít. Jedním takovým místem, které je klidnou částí jinak rušného velkoměsta, je Waltrovka, která se nyní může pyšnit hned několika novinkami.

V polovině října zde totiž došlo ke slavnostnímu otevření. Sešla se zde primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a náměstek pro dopravu Petr Dolínek společně se starostou Prahy 5 Pavlem Richerem a otevřeli zde centrální náměstí a lávku k metru, která se pojí k nové čtvrti. Tato rezidenční čtvrť nazvaná Waltrovka se tak kompletně napojila na okolní rušný svět hlavního města.

Náměstí, které se jen tak někde nevidí!

Waltrovka je opravdu velice luxusní část Prahy, kde se nyní navíc otevřelo i fantastické náměstí, které je velké zhruba 5000 metrů čtverečních. Náměstí je osázeno vzrostlými stromy, tudíž je tu vytvořená krásná klidná a odpočinková zóna. Pro ty, kteří by si chtěli odpočinout při jízdě na kole, jsou zde připraveny stojany na kola, ve většině laviček najdeme dokonce i USB připojení, které je určeno pro dobíjení mobilních přístrojů. Modernost se tak tomuto náměstí rozhodně nezapře.

Na tomto náměstí by mělo taky fungovat i internetové připojení Wi-Fi, které by mělo být rozjeto do konce října.

Proč je náměstí ojedinělé?

Toto náměstí je jedinečné ale hlavně sochami sochaře Davida Černého. Jedná se o sochy pegasů, kteří zde mají připomínat minulost této dnes velice bohaté čtvrti. Waltrovka se dneska nachází na místě bývalé továrny na letecké motory – proto Pegasové. Ti jsou totiž z jedné poloviny koňmi, ale z druhé jsou to právě letecké motory.

Letecké motory najdete ve Waltrovce na několika místech – například ve fontáně v parku nebo v altánu na kopci.