Stezka osobností zase delší. Už má více jak sto zastávek

Stezka osobností zase delší. Už má více jak sto zastávek
Stezka osobností zase delší. Už má více jak sto zastávek

Možná jste již slyšeli o Stezce osobností, možná nikoliv. Pravděpodobně o ní slyšel každý, kdo sleduje v pravidelných intervalech Botanickou zahradu hlavního města Prahy. Právě s ní souvisí projekt Kořeny osobností, s nímž se následně pojí i zmiňovaná Stezka osobností, která prošla hlavně poslední dobou značnou úpravou. Jedná se však spíše o prodloužení stezky, aktuálně na ní totiž najdete už rovných sto zastávek.  

Kořeny osobností – to je opravdu jedinečný projekt, který trojská zahrada spustila už v roce 2009. Cílem tohoto velkého projektu bylo hlavně upoutat pozornost lidí na krásné a velice vzácné přírodní bohatství, které se kolem nás rozprostírá, které se nachází v Botanické zahradě. To se ostatně povedlo, ale ještě větší pozornost se přilákala před třemi lety, kdy se spustila zmiňovaná a už tolikrát opakovaná Stezka osobností.  

Do celého velkého projektu se zapojila řada známých umělců, sportovců i různých politiků. Dokonce se mezi nimi našli i zahraniční jedinci, i díky nimž je ostatně na stezce už rovných sto zastávek.