Stěhování Praha jako vyhledávané slovní spojení. Proč je hlavní město stále tak atraktivní pro život?

Stěhování Praha jako vyhledávané slovní spojení. Proč je hlavní město stále tak atraktivní pro život?
Stěhování Praha jako vyhledávané slovní spojení. Proč je hlavní město stále tak atraktivní pro život?

Mladí lidé, kteří právě ukončili studium se chtějí osamostatnit a zúročit čas a často nemalé finanční prostředky, které s přispěním rodičů do přípravy na život investovali. Kde je nejlepší příležitost najít dobře placenou práci a ve volném čase máte blízko za kulturou? Samozřejmě v hlavním městě, které má historicky nejnižší míru nezaměstnanosti a nejvyšší platy. I proto je “Stěhování Praha” tolik vyhledávaným slovním spojením. 

Předpokládejme, že se vám v Praze opravdu podařilo najít perspektivní práci, která vás baví a je navíc i zajímavě finančně ohodnocená. Rozhodli jste se nabídku přijmout a do hlavního města se přestěhovat. Podívejte se, co vás čeká. 

Práci najdete relativně snadno, složitější je to s bydlením

Na prvním místě si musíte sehnat bydlení. Pravděpodobně se rozhodnete bydlet v nájmu. Za menší byt blízko centra Prahy byste totiž zaplatili to samé jako za mnohem prostornější dům mimo hlavní město. Nájem vás může stát až polovinu platu, bydlení bude tedy vaší největší položkou. 

V Praze jste ve středu dění

Hlavní město vám nabízí bohatý kulturní život: galerie, výstavy, koncerty, společenské akce pořádané zahraničními ambasádami, známé kavárny a restaurace. Velké plus je i velmi dobrá občanská vybavenost a dostupnost služeb jako jsou úřady, školy nebo třeba lékař. 

Pokud už máte rodinu, určitě oceníte široký výběr aktivit pro děti a dobrou dostupnost městskou hromadnou dopravou. 

Nemusíte nutně cestovat do zahraničí, Praha je kosmopolitní 

Chcete strávit víkend v některé z evropských metropolí? Na letiště to nebudete mít daleko. Kromě toho žije v Praze velké množství cizinců. Jsou to většinou pracovníci zahraničních firem, nebo digitální nomádi kteří cestují, a přitom pracují na dálku. Máte tedy dobrou příležitost najít si přátele ze zahraničí, rozšířit si obzory a třeba se i naučit nový jazyk.      

I v Praze je blízko do přírody 

Možná budete překvapeni, ale i v hlavním městě je blízko do přírody. V místech jako Divoká Šárka, Chuchelský háj, nebo přírodní park Klánovice-Čihadla se můžete vydat do lesa, k rybníku, nebo se projít se po naučných stezkách.