Jste spokojená se svým odrazem v zrcadle?

Jste spokojená se svým odrazem
Jste spokojená se svým odrazem

Ráda nakupujete, chodíte mezi regály oblečení a na ruce se vám kupí věci, které se vám na první pohled líbí. S nadšením míříte do zkušební kabinky, když se v ní však ocitnete, dobrá nálada najednou mizí. Objevíte se v zrcadlovém sále a divíte se tomu, jak vypadáte ze všech možných úhlů.

Světlo v kabince je nastavené tak, že zvýrazní každý nedostatek. Objevíte i znaménka, jizvičky a skvrnky, o kterých jste doposud neměla ani ponětí. Je vám to povědomé?

Ženy jsou na sebe příliš přísné

Ženy se příliš často a přehnaně kritizují. Psychologové upozorňují, že některé ženy v zrcadle opravdu vidí pokřivený obraz sebe samých. Studie dokázaly, že až 8 z 10 žen není spokojených se svým odrazem v zrcadle a asi polovina jej vnímá zkresleně. Co s tím můžete udělat?

Cvičení a úprava stravy je vždy vhodná. Nejedná se jen o hubnutí, ale dobrá životospráva vám pomůže k pozitivní náladě. Budete se cítit mnohem lépe psychicky i fyzicky. A právě o to jde. Posilte své sebevědomí a mysl.

Cvičte před zrcadlem

Pokud jste spíše stydlivý typ, a raději cvičíte sama doma, najděte si takové místo, kde na své tělo uvidíte. Není to náhoda, že místnosti, ve kterých se cvičí jóga, aerobic, bossu či fitness posilovny jsou vybavené zrcadlovými stěnami. Proč?

  • uvidíte, jak cvik provádíte, zda jste ve správné poloze
  • zvyknete si na svůj odraz, na to jak vypadáte
  • všimnete si každé změny

Úsměv je základ dobrého dne

Pro začátek stačí, abyste se na sebe v zrcadle usmála. Úsměv je lék na všechny neduhy, a navíc prodlužuje život. Zkuste si odpovědět, jak na vás působí lidé na ulici. Ke komu vás to více přitahuje? K člověku, který se na vás dívá zamračeně a s nespokojeným výrazem nebo k člověku, který se na vás usmívá a srší z něj energie? Který typ osobnosti chcete každé ráno potkávat v koupelně před zrcadlem? Odpověď je jednoduchá.