Prožijte advent v hlavním městě!

Prožijte advent v hlavním městě
Prožijte advent v hlavním městě

Vánoce se pomalu ale jistě blíží, což znamená, že je načase nakupovat vánoční dárky. Pokud jste s tím ještě nezačali, možná byste se do toho měli pustit, protože zanedlouho budou obchody naprosto plné a fronty u pokladen budou doslova nekončící. Kromě toho byste se mohli rozhodnout, kam se letos vydáte během adventu. Bez vánočních trhů to přece není ono! Co takhle strávit advent v hlavním městě?

Praha je opravdu krásné město, které každým rokem nabízí ty nejkrásnější vánoční trhy vůbec. Na každém pražském náměstí probíhá celá řada vánočních trhů, na kterých si můžete koupit nejen krásné výrobky zdejších prodejců, ale taky se můžete naladit na vánoční atmosféru pomocí trdelníků, pomocí svařeného vína nebo báječného punče.

Každým rokem se řadí ty pražské vánoční trhy k těm nejkrásnějším a sjíždí se na ně skutečně kde kdo. Pokud i vy letos chcete toto kouzlo Vánoce vnímat v pražském stylu, zamiřte si během první poloviny prosince do našeho hlavního města.

Kde se budou trhy konat?

Jak již bylo zmíněno, vánoční trhy se každým rokem vyskytují na každém pražském náměstí. Samozřejmě ty nejkrásnější jsou na Staroměstském náměstí, kde je nejvíce stánků. Každým rokem je zde navíc obrovský strom, který obdivují čeští i zahraniční návštěvníci.

Pokud letos nechcete prošvihnout rozsvícení vánočního stromu, tak byste měli být na Staroměstském náměstí konkrétně 2. prosince. Právě v tento den bude čtyřiadvacetimetrový smrk ztepilý rozzářen!

Jak to bylo vloni?

Pokud bychom měli zmínit loňský rok, tak j třeba vypíchnout krásné vánoční stánky, které vypadaly jako perníčky od ježibaby z pohádky. Všechny byly moc hezky a přehledně uspořádané, proto se není čemu divit, když právě tyto staroměstské vánoční trhy prestižní americký magazín zařadil k deseti nejkrásnějším vánočním trhům na celém světě.