Prague Pride Festival obarví město

Prague Pride Festival obarví město

Blíží se srpen, která je v Praze znamením Prague Pride festivalu. I letos se odehraje na různých místech po celém hlavním městě a představí bohatý program, který bude dle slov organizátorů „tradičnější, než si myslíte“. Na co se můžete těšit?

Warmup party

Oficiální zahájení festivalu proběhne v sobotu 5. srpna, kdy začíná tzv. Warmup party v Cross Clubu. Od 14 do 5 hodin ráno se zavlníte v rytmu diska s Prague roller girls, které vám ukáží, jak se na disko jezdí na bruslích. Nezapomeňte si vzít vlastní brusle!

Nedělní bohoslužba

Oficiálním zahájením bude nedělní bohoslužba v gotickém kostele sv. Martina ve zdi na Starém Městě. Každý rok se zde Prague Pride festival zahajuje, jedná se o krásné spojení tradice, historie a současnosti.

Přečtěte si také: Expresem z Prahy až na Colours!

Pestrý program

Od pondělí vás čeká bohatý program, který bude nabitý workshopy, přednáškami, filmy, ale i večírky a zábavou.

Na Václavském náměstí bude k dispozici výstava, která se věnuje především dokumentaci humanitárních projektů v Asii a Africe. Zaměřuje se hlavně na sociální menšiny a ženy, ale i gay a lesbické rodiny.

V úterý se můžete těšit opět na přednášky a výstavy, ale i diskuzi s queer lidmi, kteří jsou od narození neslyšící. Takoví lidé se od narození potýkají se situacemi, že jim nikdo nerozumí, a to jak jazykově, tak v rámci jejich orientace.

Ve středu se na festivalu objeví Spondea a jejím workshopem Zvládám vztek, ve kterém vám ukáže, k čemu je vztek důležitý a jak s ním pracovat.

Duhový průvod

Duhový průvod proběhne v sobotu 12. srpna a bude se jednat o třešničku na dortu festivalu. Oficiální ukončení je pak v neděli 13. srpna.