Práce z domu nebo odkudkoliv ze světa

Práce z domu už dnes není jen sen a fantazie mnoha lidí, ale je možnou realitou. Velká část pracovních pozic se už během covidu přesunula na home office a některé zde dokonce zůstaly. Jak se dá pracovat na dálku, jak takovou práci najít tak, abyste skutečně vydělali? Poradíme vám v tomto článku.

Remote spolupráce

První možností je samozřejmě podnikání. Podnikání vám otevírá dveře svobody a různých možností. Zároveň s sebou ale přináší také zodpovědnost a jistý risk. Je pochopitelné, že byznys není pro všechny. Pokud se spíš chcete vydat na dráhu cestování a pracování v režimu remote, je načase vymyslet, co můžete světu nabídnout.

Přečtěte si také: O hlídání psů v Praze se starají Hlídačky

Které práce jsou pro remote vhodné?

Je logické, že musíte vymyslet práci, kterou jste schopni dělat přes svůj počítač nebo telefon. Mezi takové klasiky patří copywriting, grafika, správa sociálních sítí, programátorství nebo jiné IT dovednosti. Velká část prací souvisejících s marketingem se dá dělat mimo konkrétní pracoviště.

Kde práci z domova hledat?

Přidejte se do facebookových skupin s nabídkami práce pro dané povolání, hledejte na portálech jako je jobs.cz nebo starupjobs.cz, investujte čas do svého LinkedInu. Bavte se s lidmi z podobné branže, protože často právě kontakty vás dokáží dovést k novým pracovním nabídkám a příležitostem.

Přečtěte si takéToužíte rozjet vlastní byznys? Franšíza je skvělou volbou

Pokud chcete pracovat v konkrétní zemi, podívejte se přímo na nabídku tam. Dost často narazíte na jednoduchou práci, kterou zvládnete i bez znalosti jazyku a umožní vám vydělat nějakou tu korunu navíc.