Známe již nový hlas linek pražské integrované dopravy. Patří nositeli ceny Františka Filipovského.

Hlas z autobusů a tramvají, ohlašující název zastávek, bude od podzimu 2022 patřit známému českému herci Janu Vondráčkovi. Ten vystřídá po 30 letech Dagmar Hazdrovou.

Herce zvolili hlasující v anketě probíhající letos v květnu a červnu, kde pro herce hlasovalo více než 62 % z 200 013 hlasujících. Ti si mohli vybrat z celkem 4 finalistů, dvou ženských a dvou mužských hlasů, které jste navíc mohli

Hlas z autobusů a tramvají, ohlašující název zastávek, bude od podzimu 2022 patřit známému českému herci Janu Vondráčkovi. Ten vystřídá po 30 letech Dagmar Hazdrovou.

4 finalisti

Herce zvolili hlasující v anketě probíhající letos v květnu a červnu, kde pro herce hlasovalo více než 62 % z 200 013 hlasujících. Ti si mohli vybrat z celkem 4 finalistů, dvou ženských a dvou mužských hlasů, které jste navíc mohli na vybraných testovacích linkách slyšet.

Formu ankety zvolil dopravní podnik po pozitivní zkušenosti z hlasování ohledně směru otočení sedaček ve vozech metra. Podnik příjemně překvapila vysoká míra zapojení obyvatel do předchozí i této ankety.

Paní Dagmar

Ředitel Dopravního podniku Praha poděkoval paní Dagmar, osmaaosmdesátileté rozhlasové hlasatelce na penzi, za její přínos a téměř 30 letou spolupráci. Vyzdvihl především její nesmírnou obětavost a profesionalitu, kterou během těch let prokázala.

Vondráček se těší na výzvu

Jan Vondráček začne v příštích týdnech namlouvat 1500 odstavců pro tramvajový provoz, po něm bude následovat i další městské a příměstské spoje. Celkem má tedy před sebou něco okolo 8000 nahrávek.

Sám herec se na novou výzvu těší a poděkoval všem, kteří pro něj hlasovali. Dále slíbil, že bude důstojným hlasem autobusů i tramvají pro všechny cestující i ty, kteří ho nevolili. Na práci se velmi těší, dle jeho slov je prostředkem pro „polidštění stroje“.

Cenný pomocník

Mohlo by se zdát, že jde o nedůležitý detail, ředitel Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy ale upozorňuje, že tato hlášení představují velmi cenného pomocníka. Pomáhají cestujícím se zorientovat a dát včas znamení řidiči.