Nejlepší vegan podniky v Praze

nejlepší vegan restaurace v praze

Stravování se pouze rostlinnou stravou je stále běžnější, a tak přirozeně narůstají také podniky, které se této oblasti kuchyně věnují. V hlavním městě budete mít přirozeně na výběr mnoho restaurací a bister, do kterých se na vegan oběd můžete vydat, my vám ale prozradíme, které jsou ty nejlepší.

Sandokan bistro

Možná už jej znáte, protože se jedná o proslulé vegan bistro, které nabízí jinou nabídku každý den a je tak vhodné pro pravidelné stravování, pokud nemáte čas vařit. Bistro se inspiruje v indické kuchyni, která obecně tvoří základ v rostlinném stravování. Pokrmy, které jsou často i bezlepkové, ocení i nevegani a milovníci kari, kurkumy a zeleniny. Jako vegan jistě oceníte, že v bistru naleznete i variace na české klasiky. Podnik navíc funguje víceméně jako samoobsluha, kdy si jen vezmete talíř a krabičku a sami si vyberete, co chcete.

Forky´s

Tohle oblíbené bistro jistě také znáte, navíc jej najdete i v dalších městech v Česku a je to vždy sázka na jistotu. Najdete zde rostlinné alternativy oblíbených pokrmů, jako jsou Burgery, řízek s vídeňským salátem nebo kebab. A to vše pouze z rostlinných produktů.

Přečtěte si také: Kam v Praze na samosběr jahod?

Pastva

Restaurace Pastva je krásný a stylový podnik, do kterého budete chtít chodit pořád. Najdete zde každý den polední menu a výběr veganských dortů a dezertů, které doplňuje skvělá výběrová káva. Pastva je ideální volbou pro rodinný oběd či slavnostní večeři, jídla jsou totiž plnohodnotná a často nepoznáte rozdíl mezi vegan stravou a normální. Určitě vás také potěší široká nabídka moravských vín