Letná jako nejpřitažlivější čtvrť v Praze

Letná jako nejpřitažlivější čtvrť v Praze

Jedinečné místo, kde se spojuje příroda, dostupnost, skvělé podniky a komunita. To vše je Letná, která v posledních letech zažívá razantní boom. Mladí lidé zde napjatě čekají na volné byty a jsou schopni strpět i vyšší nájmy. Co všechno na Letné najdete a proč je vlastně tak oblíbená a žádaná?

Blízko i daleko zároveň

Největší výhodou této čtvrti je to, že Letná má zkrátka skvělou polohu. Do centra Prahy je to coby kamenem dohodil, ale zároveň jste izolovaní od ruchu velkoměsta a máte to blízko do přírody.

Přečtěte si takéNejkrásnější pražské parky

Pro sportovce i kulturní nadšence

Pokud jste milovníci sportu, ale i obyčejných pohodových procházek, pak si zamilujete Letenskou pláň. V tomto rozsáhlém parku si skvěle zaběháte, zajezdíte na in-line bruslích nebo zajezdíte na kole. V zimě zde zase najdete zimní kluziště.

Letná je také odjakživa spjatá s kulturou. Nečekejte ale žádné okázalé akce, tato pražská čtvrť naopak sází na jedinečnou atmosféru a mimořádné kulturní zážitky.

Dobré jídlo je základ

Pro milovníky dobrého jídla a pití se stane Letná rájem na zemi. Najdete zde podniky s nejrůznější kuchyní, od české klasiky, přes veganská bistra, až po exotickou a orientální kuchyni. Protože se do této čtvrti stále více stěhují mladí, kteří pracují z domova, vyrůstají zde kavárny a bistra, která umožňují najít útočiště pro pracovní snídaně. Jídlo si zde také nakoupíte ve specializovaných prodejnách, například v obchodě s italskými specialitami, čínskými a thajskými dobrotami nebo jinými.