Jaký byl letos Signal Fest?

Jaký byl letos Signal Fest
Jaký byl letos Signal Fest

Praha je krásné české město, do kterého se hlavně jezdí nejen za studiem, ale taky za příležitostmi. Na příležitosti zde narazíte na každém rohu, někdy o ně doslova zakopnete na cestě. Mnoho lidí sem však jezdí hlavně za zábavou – za výstavami, za koncerty, za festivaly. Například o takových festivalech se říká, že jsou to záležitosti jenom léta, ale není tomu tak. Několik festivalů probíhá v Praze i během podzimu – třeba takový Signal festival, který se letos konal už po páté.

Signal festival se řadí k velice oblíbeným festivalům v Praze, které se konají v polovině října a jsou pro návštěvníky otevřeny opravdu jenom krátce – tento festival byl pouze čtyři dny, ale o to víc stál za to. Mnoho lidí tvrdí, že je festival rok co rok horší, ale letos se organizátoři doslova překonali. Celý festival zahájily cihly Kostela na náměstí Míru.

Zahájení letošního ročníku:

Hned na zahájení přišly tisícovky lidí, kteří sledovali, jak neogotický kostel svaté Ludmily tančí všemi barvami. Autorem této projekce byl dokonce francouzský umělec Yanna Nguema, který ihned ze začátku dal festivalu celosvětový lesk. Nechal na tomto kostele roztančit více jak padesát tisíc cihel.

Podle všeho však byla vysoká návštěvnost hlavně kvůli příznivému počasí, které nebývá hned první den tohoto festivalu. Obvykle jsou všichni promočení z důvodu deště, ale letos se počasí vydařilo.

Je nutné poznamenat, že kostel na náměstí Míru neprožil jenom jednu jedinou projekci, ale vyřádilo se na něm hned několik umělců.

Byl letošní ročník opět zdarma?

Letošní ročník byl samozřejmě zdarma, tedy až na výjimku takzvané Galerijní zóny, kterou tvořily čtyři projekty, čtyři inscenace, které byly pro běžnou veřejnost nepřístupné.

I letos se festival spustil vždy po setmění, tedy vždy po devatenácté hodině, a trval až do půlnoci. Letos jsme mohli festival navštívit po dvou trasách – jedna trasa vedla centrem města, druhá zahrnovala lokality Prahy 2 a 3.