Havel room – kdo nyní sídlí v bytě Václava Havla?

Havel room
Havel room

Česká republika neustále plodí mnohé osobnosti, které se nám svými činy zapíšou do paměti či dokonce do historie. Jednou takovou osobností byl i Václav Havel, který se zasloužil o republiku, v jaké dnes žijeme. V Praze najdeme skutečně mnoho míst, která mu vzdávají hold a která uctívají jeho památku. Nicméně v Praze najdeme i celou řadu domů, díky kterým si ho pamatujeme tak, jak si ho pamatujeme. Například znáte jistě byt, v němž Václav Havel sídlil. Je přímo vedle tančícího domu. Dlouho se nevědělo, co se s tímto bytem bude dít. Až nakonec se rozhodlo, že to bude sídlo hned několika podnikatelů. V tomto domě žije a pracuje nyní skutečně mnoho podnikatelů. V jeho pracovně však pracuje jeden člověk, který má na české podnikatelské scéně své čestné místo. Víte, kdo v pracovně Václava Havla pracuje? Pokud ne, prozradíme vám to!

Jistě znáte Ondřeje Fryce. Právě tento muž nyní sídlí v pracovně Václava Havla v domě na Rašínově náměstí, který najdeme hned vedle Tančícího domu. Tento podnikatel má nyní svou známou investiční skupinu Reflex Capital a do tohoto bytu se přestěhoval teprve nedávno. Doufá, že zde taky udělá tak velké kroky, jaké zde udělal i Václav Havel.

Jak dnes kancelář Václava Havla vypadá?

Byt prošel jakousi modernizací, přesto zdi tohoto bytu jsou plné zajímavých obrazů, které Fryc samozřejmě ponechal. Zanechávají totiž jakýsi Havlův odkaz. Hlavní fotografií v tomto bytě je krásná fotografie od Tomkiho Němce. Jedná se o originální fotografii, která byla pořízena za neuvěřitelných 77 tisíc korun. Tato fotografie vznikla 28. prosince, a to roku 1989.

Kdo dnes vlastní jeho byt?

Samozřejmě to není Frycův byt, ale jenom zde pracuje. Byt je ve vlastnictví jeho manželky Dagmar a jeho bratra Ivana. Celý byt, jak již bylo zmíněno, prošel velkou rekonstrukcí a modernizací, která vyšla na zhruba tři miliony korun.