DRFG TELCO a Suntel významně působí na poli telekomunikačního prostředí

drfg investovani
drfg investovani

Momentálně procházíme významnou digitální revolucí. Většina lidí si to však neuvědomuje. „To, jak se dnes vzděláváme, pracujeme, trávíme volný čas, se v blízké budoucnosti významně změní. A telekomunikace v tom budou hrát obrovskou roli právě pro uskutečnění těchto revolučních změn. Já se na to nesmírně těším,“ říká o dalším vývoji telekomunikací partner DRFG TELCO a generální ředitel společnosti Suntel Roman Řezníček. Proto se DRFG zaměřila nejen na dluhopisy a fondy, ale i na telekomunikační prostředí.

Suntel sídlí v novém administrativním a logistickém centru ve Zlíně. Výstavba a přestěhování pozitivně dopomohly k lepší a efektivnější komunikaci mezi zaměstnanci. Ti pro Suntel představují klíčový faktor k naplnění svých cílů. Toto pravidlo právě v telekomunikacích platí dvojnásob. Komunikace musí probíhat rychle a efektivně. Jednotlivé týmy jsou rozděleny a umístěny tak, aby vzájemná komunikace probíhala hladce a bez větších časových relevancí. Kanceláře v součtu zaujímají plochu 550 m2 a sklady celkem 450 m2. Nepochybně splňují náročná kritéria moderní doby, které si vedení na začátku vymezilo. Všechny kanceláře byly navrženy tak, aby zaměstnancům poskytovaly více denního světla, jsou klimatizované a celá budova je díky tepelnému čerpadlu šetrná k životnímu prostředí. Samozřejmostí je bezpečné uskladnění digitálních dat a telekomunikačního materiálu.

Expanze v zahraničí

Společnosti Suntel se velmi dobře dařilo v zahraničí. Nárůst byl zhruba 50 % ročně. Ve Švýcarsku uspěl ve výběrovém řízení mobilního operátora Salt. „Jedná se o „full turnkey“ projekt, v jehož rámci s dalšími dvěma společnostmi modernizujeme klientovu síť. Projekt zahrnuje technologickou, akviziční i stavební část. Aktuálně pracujeme na modernizaci sítě LTE, přenosové rádiové sítě a připojování stanic na optickou infrastrukturu. Upgrade LTE sítě zajišťujeme také pro největšího švýcarského operátora Swisscom. V Německu nově od loňského roku provádíme pro tamního operátora Vodafone preventivní údržbu základnových stanic,“ vysvětluje Roman Řezníček. Jedná se zhruba o kontrolu 400 stanic měsíčně. Pro německé klienta Suntel kontroluje a opravuje zhruba 4 500 základnových stanic. Na Slovensku probíhá výstavba, modernizace a servis základnových stanic pro společnost O2 a nejmladšího slovenského operátora 4ka. Na Slovensku dále Suntel spolupracuje se společností Towercom, která je obdobou Českých Radiokomunikací.

V České republice Suntel zůstává největším dodavatelem služeb v oblasti výstavby sítě pro Vodafone. Také spolupracuje s firmou CETIN, která se stará o největší komunikační a datovou síť pro Českou republiku. „Ve fixní části sítě CETIN poslední 2 roky provádíme výstavbu a modernizaci optických a metalických sítí. Také spolupracujeme na propojení infrastruktury CETIN s naší vlastní sítí Suntel Net. Nyní jsme uspěli ve výběrovém řízení na výstavbu a modernizaci mobilní sítě, čímž jsme potvrdili náš strategický záměr spolupráci s tak významným partnerem posílit,“ potvrzuje Roman Řezníček.

 

Konsolidace lokálních poskytovatelů internetových služeb

Na Zlínsku, jižní a střední Moravě se firmě Suntel podařilo získat přibližně 32 tisíc zákazníků a rázem se Suntel stal trojkou mezi poskytovateli na Moravě. V současné době vytváří ucelenou platformu pro servis, kvalitu a péči o zákazníky. Cílem je vybudovat značku, která bude u zákazníku vzbuzovat dojem špičkové kvality a perfektní péči o zákazníka.