Buď režisérem svého života!

Buď režisérem svého života
Buď režisérem svého života

Praha je lákadlem pro celou řadu hlavně mladých lidí. Jedná se o univerzitní město, což znamená, že zde mají studenti dveře otevřené, protože se tu nachází celá řada zajímavých vysokých škol. Pokud však nechcete jít na vysokou školu, Praha pro vás má taky celou řadu zajímavých pracovních příležitostí. A jestliže se budete jeden večer nudit, pak můžete zajít na nějaký probíhající festival nebo výstavu. A pokud se budete nudit ve škole, buďte součástí se letošního ročníku přehlídky pražských škol Schol Pragensis 2017.

Tato akce je určena hlavně pro žáky základních škol, kteří většinou v deváté třídě uvažují, kam by vlastně chtěli jít. Samozřejmě, žáci základních škol ještě moc neví, kam by jejich život měl směřovat, proto je rozhodování o střední škole opravdu těžké. Mnohdy se stane, že rozhodování o svém povolání je těžké i u ukončování střední školy.

Jelikož jsou děti opravdu poměrně nerozhodné, rozhodlo se hlavní město Praha pozvat širokou veřejnost na akci, která se nazývá Schol Pragnesis 2017, kde se budou prezentovat pražské střední i vyšší odborné školy.

Buď režisérem svého života!

Letošní ročník přehlídky středních a vyšších odborných škol se uskuteční koncem listopadu, konkrétně 23. až 25. listopadu, a to v Kongresovém centru. Otevřeno bude ve všední dny od devíti do osmnácti hodin, o víkendu (tedy v sobotu) pak od devíti do patnácti hodin.

Symbolem letošního ročníku je plakát!

Letošní ročník opět doprovází symbolický plakát, který zvítězil v soutěži o nejlepší plakát pro tuto akci. Vybíralo se konkrétně z třiadvaceti výtvorů, přesto vyhrála černá kabela ve žluto-oranžovém poli. Právě to je symbol toho, že každý by měl být a hlavně může být režisérem svého vlastního života.

Pokud vám ani přehlídka nepomůže v rozhodování, zkuste si udělat nějaké testy, které vám prozradí nebo trochu přiblíží, kdo vlastně jste a na jakou školu byste se hodili.