Jak vánočně ozdobit dům?

Vánoční výzdoba
Vánoční výzdoba

Vánoce jsou svátky pohody a klidu. Než však přijde Štědrý den, jsme spíše ve stresu a v neustálém shonu, protože se snažíme na poslední chvilku udělat to, co potřebujeme. Nakupujeme vánoční dárky, pečeme vánoční cukroví a samozřejmě uklízíme, protože i úklid k těmto krásným, kouzelným svátkům v roce patří. Kromě toho se snažíme vánočně ozdobit dům, ale každým rokem vedeme dlouhá dilemata, protože vlastně nevíme, jak to máme udělat. Naštěstí vám letos přinášíme pár tipů, jak vyzdobit dům.

Existuje mnoho možností, jak ozdobit váš dům, ale je taky mnoho věcí, na které se nesmí při vánoční výzdobě zapomenout. Pojďme si to všechno zmínit a vyjmenovat.

• adventní věnec

Součástí každého vánočně ozdobeného domu je i adventní věnec, který máme na stole už od první prosincové neděle. Mnoho lidí na něj však zapomíná, proto je nutné ho připomenout. Někdo si adventní věnec kupuje dokonce dvakrát – první má na sfoukávání svíček během adventních nedělí, druhý má přímo na Štědrý den.

• věnec na domovních dveřích

Součástí vánoční výzdoby je samozřejmě i věnec, který máte na domovních dveřích. Tento věnec je taky důležitou součástí, to se musí uznat. Každým rokem ho můžete udělat jinak nebo ho můžete každým rokem zakoupit v jiné podobě. Záleží, kolik máte času.

• vánoční světýlka

Co by to bylo vánoční ozdobení bez vánočních světýlek! Obvykle zdobíme střechu domu, jindy zdobíme jenom okenní parapety. Pokud máte před domem strom, neváhejte a nazdobte si vánočně i stromeček před domem. Samozřejmě myslete na to, aby vánoční osvětlení nepůsobilo moc kýčovitě. Raději volte jednobarevná světýlka, která jsou mnohem vkusnější než různobarevná.

• vánoční hvězda

Součástí vánoční výzdoby domu je i vánoční hvězda, tedy typická vánoční květina, bez které se neobejdete. Nemusíte se bát, že byste se o tuto kytičku museli nějak extra dlouho starat, je součástí domácnosti skutečně jenom na pár týdnů během vánočních svátků.