Praha bude pravděpodobně zdražovat své jízdné

Praha bude pravděpodobně zdražovat své jízdné
Praha bude pravděpodobně zdražovat své jízdné

Už nějaký pátek se mluví o tom, že hlavní město Praha zdraží své jízdné. A i když to není ještě stoprocentní, s největší pravděpodobností k tomuto kroku opravdu dojde. Co je však pozitivní, tak je to, že dojde k menšímu zdražení, než s jakým se původně očekávalo. Hrozilo daleko vyšší přitvrzení, aby se alespoň trochu pokryly ztráty způsobené koronavirem a tím, že se do hlavního města nepodívalo tolik turistů, jak je zvykem.  

Nabízí se otázka, o kolik se tedy bude pražské jízdné zdražovat? Vedení města Prahy se nechalo slyšet, že dojde ke zdražení jak ročních, respektive dlouhodobějších jízdenek, tak těch jednorázových. Jak jsme ale zmínili, nebude se jednat o tak velké a citelné zdražení, jak si mnozí lidé z počátku mysleli.  

Zatím to vypadá, že roční jízdné vzroste na ceně asi nejvýrazněji. Bude stát 4750 korun. Původně se však mluvilo o zdražení o jednu korunu denně čili o zdražení o 365 korun. Ani jedna suma však nebyla stoprocentně potvrzena, tudíž je možné, že se zůstane u prvotního návrhu čili u zdražení o jednu korunu. Základní přestupná jízdenka by pak měla stát 26 korun.