Polévky z celého světa opět provoněly Smíchov

Polívkování Smíchov
Polívkování Smíchov

Milujete polévky? Pak jste si jistě nenechali ujít oblíbenou pražskou akci nazvanou Polívkování. Tato akce se už několik let pořádá na pražské, Smíchovské náplavce, ale nyní se přesunula na dvůr pivovaru Staropramen, a to kvůli rekonstrukci zmiňované náplavky, na které se akce běžně pořádá. Letos se akce pořádala 14. dubna a nabídla polévky z celého světa, které doslova provoněly celý Smíchov.

Milovníci tradičních polévek si přišli na své, stejně jako si přišli na své i milovníci netradičnosti. Výběr byl jako vždycky obrovský a široký. Vybírat jste si mohli nejen z klasických českých polévek, k nimž se řadila bramboračka, poctivý domácí vývar, kulajda nebo knedlíčková polévka, ale mohli jste ochutnat i světovou specialitu, kterou byl například ruský boršč, španělský cocido, marocká harira nebo maďarská halaszlé.

Jako každým rokem smíchovské Polívkování zaujalo a přivítalo obrovské množství milovníků polévek. Kromě polévek následně mohli ochutnat i další chod, jímž byly například hamburgery, klobásky nebo hranolky a koláče.