Dopravní podnik hl. m. Prahy znovu otevřel své dveře

Dopravní podnik hl. m. Prahy znovu otevřel své dveře
Dopravní podnik hl. m. Prahy znovu otevřel své dveře

V druhé polovině letošního září jste mohli opět zavítat do Dopravního podniku hlavního města Prahy. Právě ten totiž opět otevřel své dveře veřejnosti. Příznivci městské hromadné dopravy se tak mohli přijít něčemu přiučit i se trochu pobavit. Zářijové dny otevřených dveří dopravního podniku se konaly ve vozovně Strašnice, v depu i v garáži Hostivař.  

Letošní program byl vskutku skvělý. Mohli jste být součástí unikátní přehlídky současné techniky, také jste se mohli pokochat historickými vozidly nebo jste si mohli užít zábavné doprovodné akce. Mezi dětmi byl oblíbený hlavně Strašidelný park. Během programu také došlo k ukázce zásahu hasičského i policejního sboru, návštěvníci se mohli účastnit i kreativních workshopů nebo dalších podobných akcí.  

V každém areálu dopravního podniku byly vystaveny autobusy, tramvaje i soupravy metra. K vidění byly i technická vozidla nebo vnitropodniková doprava. Návštěvníci se mohli setkat nejen s řidiči jednotlivých vozidel, ale také se mohli seznámit se členy hasičského sboru, kteří poskytovali i ukázky technik.