Domácí masky, které hydratují vaši pokožku

Domácí masky
Domácí masky

Mnoho žen má problémy s pletí. Pleť je poměrně choulostivá záležitost a musíme se o ni neustále starat. Pro ženy je skutečně tragédií, když jim na nose vyraší černé tečky nebo když se jim na bradě objeví akné. V té situaci na sebe mažou nejrůznější mastičky, potírají si pleť vodičkami, které údajně mají nečistoty z pleti vytáhnout. Někdy však problémem nejsou černé tečky, ucpané póry nebo akné, ale suchá pleť.

Se suchou pletí bojuje skutečně mnoho žen. Někdy za suchou pleť může dlouhý pobyt venku na mraze, někdy za to může make-up, který používáte a který může vysušovat pokožku. Ať už se se suchou pletí potýkáte z jakéhokoliv důvodu, je třeba s ní bojovat, protože suchá pleť nevypadá vůbec hezky.

Jestliže jste doposud vyzkoušeli mnohé mastičky, krémy či vodičky a nic nezabralo, přinášíme vám pár tipů na domácí pleťové masky, které vám zaručeně pokožku hydratují.

• Tvaroh a med

Tvaroh je vláčný, med léčí – pokud tyto dvě ingredience spojíte, máte vyhráno. Celá maska se skládá ze třech lžic tučného tvarohu a dvou lžic medu. Aby se maska dobře nanášela, nebojte se ji trochu naředit buď mlékem, nebo obyčejnou vodou. Masku nanášejte nejen na obličej, ale taky na dekolt a nechte působit zhruba půl hodinky. Masku poté lehce setřete ubrouskem nebo ji můžete odstranit vlažnou vodou. Pleť je po ní ihned krásně hebká a zářivá. Když budete masku aplikovat v pravidelných intervalech, suchosti se zbavíte do pár týdnů.

• Okurky a smetana

Okurky jsou obecně známé tím, že jsou plné vody, tudíž dokážou dokonale hydratovat naprosto všechno. Pleťovou masku z okurek a smetany, která nás spasí před suchostí pleti, vytvoříte z poloviny salátové okurky, z níž vymačkáte jenom šťávu. Tu pak smícháte se zakysanou smetanou (zhruba dvě lžíce) a poté do směsi přimíchejte ještě jeden bílek z vajíčka. Naneste ji pak rovnoměrně na obličej i dekolt a nechte působit přibližně dvacet minut. Po uplynuté době ji odstraňte pomocí vlažné vody.