Budete pořizovat ojetý automobil? Poradíme vám, na koho se v Praze obrátit!

ojetý automobil
ojetý automobil

V dnešní době bychom těžko hledali člověka, který by si mohl dovolit pořídit úplně nové vozidlo pomocí peněz z vlastních kapes. Životní náklady se neustále zvyšují a tím je samozřejmě ovlivněno také šetření obyvatel na přídavné potřeby spojené s běžným fungováním. Vlastnit vozidlo je v moderním světě naprostou nutností, protože bez něj se nedostanete do práce, na velké nákupy a dokonce i pohodlná rodinná dovolená by bez něj byla ohrožena. Nemusíte si však kupovat vozidlo nové, abyste měli záruku kvality. A my vám hned vysvětlíme proč.

Ojetá vozidla jsou mnohem přijatelnější variantou

U nových vozidel přímo z výrobních linek je velkou nevýhodou to, že okamžitě, co s nimi poprvé vyrazíte na silnici, automaticky ztrácejí svou původní hodnotu. Když by pak „nedej Bože“ došlo k nějaké dopravní nehodě, kterou naštěstí odnese jenom auto, můžete na lukrativní nabídky při následném prodeji rovnou zapomenout. Právě proto se určitě vyplatí vsadit na vozidlo ojeté. I tady ovšem můžete tvrdě narazit. Máte v podstatě dvě možnosti, kde ojetý vůz sehnat:

  • od soukromého vlastníka
  • z autobazaru

V prvním případě sice můžete výrazně ušetřit na pořizovací ceně, na druhou stranu se ovšem vystavujete riziku, že automobil bude nějakým způsobem poškozený. V okamžiku, kdy podepíšete kupní smlouvu, už se ovšem na nic odvolávat nemůžete. Auto bazary oproti tomu před každým novým obchodem vůz důkladně zkontrolují, aby prodávaly skutečně kvalitní zboží. Díky tomu máte jistotu, že nekupujete „zajíce v pytli“.

ojetý automobil

Autobazary? Jedině ve větších městech

Samozřejmě ani nákup vozidla v autobazaru není úplně zbaven rizika. V zásadě se ovšem stačí řídit jediného pravidla – nakupovat ve velkých městech. Například takový autobazar v Praze si jednoduše nemůže dovolit prodat zákazníkovi vadné vozidlo, jelikož by se zprávy o jejich způsobu podnikání rychle roznesly a tím by výrazně utrpěla reputace i současné příjmy. Pokud tedy skutečně půjdete touto cestou, dobře si rozmyslete, na koho se obrátíte!