Babské rady, jak se vypořádat s akné

Babské rady na akné
Babské rady na akné

Ženy mají mnoho problémů, které pánové vůbec neřeší. K těm problémům patří například ucpané póry, černé tečky na nosu nebo taky akné, které je asi nejvíce nepříjemné. Pokud se některý z problémů vyskytne na tváři ženy, je den hned o něco horší. Akné se většinou snažíme zamaskovat make-upem a léčíme ho různými mastičkami nebo vodičkami. Pokud vám však chemické produkty nepomáhají, přinášíme vám pár babských rad, které s akné rozhodně zatočí!

Samozřejmě je nutné brát na vědomí to, že babské tipy a rady na to, jak se vypořádat s akné, nemusí být účinné pro každý typ pleti. Proto přinášíme více tipů, aby si každá žena našla to pravé. Vybrali jsme pro vás dvě nejúčinnější rady, které by měly zabrat velké většině z nás.

Pokud ani tyto rady nepomůžou, může být zárodek problému někde zcela jinde a je nutné navštívit dermatologickou kliniku.

• Aloe vera

Aloe vera je stálezelená rostlina, která blahodárně působí na naše zdraví a na naši pleť. Pokud vás trápí nepříjemné pupínky či akné, měli byste sáhnout právě po této rostlince. Uřízněte si jeden „lístek“ a rozřežte ho. Z aloe pak vyndejte dužinu, kterou si potřete postižená místa. Látky, které jsou v aloe vera obsažené, dokonale zatočí s tímto problémem. Navíc zatočí i s ucpanými póry.

Dužinu si aplikujte na postižená místa každý večer před spaním, abyste dosáhli co nejrychlejších výsledků.

• Jablečný ocet

Velice silným pomocníkem, který vám pomůže bojovat s akné, je i jablečný ocet. Ten totiž pomáhá vyrovnávat pH vaší pokožky. Než si jablečný ocet nanesete na pleť, pořádně ji omyjte vodou a pečlivě osušte. Poté si do misky připravte „směs vody a octa“, a to v poměru jednoho dílu octa na tři díly vody. Vatový tampon pak ponořte do této směsi a poté aplikujte přímo na pokožku.

Ocet s vodou by měl působit zhruba deset minut (neuškodí, když si to necháte i přes noc). Pleť si takto čistěte i několikrát denně, poté si však pleť důkladně umyjte vodou.