Prozkoumejte Thajsko a jeho krásy

thajsko

Asie láká stále více cestovatelů, navíc přináší mnoho výhod a specifik, která v Evropě nenajdete. Cestovat lze dneska skutečně levně, pokud víte, jak na to. Asie se pyšní tím, že jsou zde možnosti ubytování či stravování o dost levnější. Pokud míříte poprvé na jiný kontinent, můžeme jedině doporučit Thajsko, které vás připraví na další cesty a vyrazí dech.

Do Thajska můžete vyrazit téměř kdykoliv, protože tam je stále příjemně teplo a podmínky jsou naprosto stvořené pro koupání v moři. Jediné, na co si dejte dobrý pozor, je období dešťů, které zde probíhá od září do listopadu. V listopadu poté opět začíná sezóna. Země je ovšem relativně velká, a tak je počasí v jednotlivých měsících různé také dle toho, kde se zrovna nacházíte.

Thajsko = džungle turistů?

Mnoho lidí se Thajsku vyhýbá, protože si myslí, že je právě tato destinace plná turistů, ale není to tak. Thajsko je sice hojně navštěvované turisty z celého světa, ale stále se najdou neobjevená místa. Jedná se o obrovskou destinaci, kde se s turisty potkáte spíše během našeho zimního období než tehdy, kdy je u nás léto. O Thajsku se totiž všeobecně ví, že je zde teplo, když je u nás zima. Tím vás však nechceme odradit!

Najdete zde pláže, palmy, úchvatné západy slunce i již zmiňovanou divočinu, za kterou sem turisté nejvíce jezdí. Můžete se zde projet na slonovi, starat se o něj, můžete se zde setkat s obřími želvami nebo krmit opice. Je toho tolik, co se dá zažít!

Jaké jsou přednosti Thajska?

Dovolená v Thajsku vyjde na zhruba sedmadvacet tisíc korun pro jednoho. Je to však dovolená, na které vás nebudou časově omezovat průvodci, většinou máte možnost individuálního cestování. Co se týče předností této destinace, hlavními přednostmi jsou Samui či Ko Čang. Zajímavý je i Královský palác, což je obrovský, neuvěřitelný komplex různobarevných chrámů s vodními trhy. Velmi oblíbený je také ostrov Krabi, který vás nadchne svými plážemi